Hirdetés

Oculus Rift - teljeskörű támogatás a Unity Engine 5-ben

|

Eddig is fejlesztettek a szemüvegre a Unity Engine segítségével, de most új lendületet kap a virtuális valóság.

Hirdetés

Eléggé beindult az élet az Oculus Rift körül, nem csak üzleti, de kreatív szempontból is. Szinte minden nap felbukkan valami őrült találmány ami az Oculus varázslatos szemüvegével készül, szóval itt volt már az ideje, hogy a szoftveres irányból is kapjon egy kis támogatást a rendszer.

A Unity Engine minden bizonnyal napjaink egyik legnépszerűbb játékfejlesztő eszköze, nem csak a könnyen áttekinthető kezelőfelület és rengeteg hasznos feature miatt, de főleg azért is, mert minden fontos platformot egyszerre meg lehet vele célozni, beleértve a ma igen népszerű mobileszközöket is. Az Oculus Rift fejlesztők is gyakran használják az engine-t (egyébként akik legutóbb ott voltak GameNighton, azok szintén Unity-ben készült demókat láthattak), ennél fogva nem meglepő, hogy a kötelék most tovább erősödik.

Az Oculus VR alelnöke, Nate Mitchell a legutóbbi Oculus konferencián jelentette be, hogy az Oculus hivatalosan is a Unity ötödik verziójában megcélozható platformok közé tartozik. A bejelentés az Oculus weboldalon folytatódik, ahol kiderül, hogy a Unity mostantól teljeskörűen támogatni fogja a szemüveget, és egy erre kifejlesztett bővítménnyel a fejlesztők kifejezetten VR alkalmazásokhoz kialakított eszköztárhoz jutnak hozzá.

Külön öröm, hogy az Oculus támogatása a Free és a Pro verziókban is elérhető lesz majd, szóval bármelyik lelkes fejlesztő azonnal beleugorhat a virtuális őrületbe. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)