Hirdetés

500 millió dollárra büntették az Oculust

|

Újabb fordulathoz érkezett az elmúlt évek legnagyobb technológiai pere, azonban egyelőre egyik fél sem nyugodott bele az ítéletbe, így további fejlemények várhatóak.

Hirdetés

Ha valaki esetleg lemaradt volna minden idők egyik legnagyobb IT-s botrányáról: a Zenimax (ők ugye a Bethesda anyacége) azzal vádolja az immár a Facebook tulajdonában álló Oculus VR-t, hogy tőlük lopták a technológiát, amire felépítették az egész Oculus Riftet.

A régóta húzódó perben most ítélet született, melynek értelmében az Oculus 500 millió dolláros (ez durván 143 milliárd forint) kártérítést köteles fizetni. Ebből 250 milliót fizet maga a cég, 150 milliót a korábbi vezérigazgató, Branan Iribe védjegybitorlásért, az alapító Palmer Luckey és a vezető fejlesztő John Carmack pedig 50-50 millióval szállnak be a közösbe. Az ítélet egyébként kimondja, hogy üzleti titkot nem lopott az Oculus, de megsértették a titoktartási szerződést és a szerzői jogokat is.

Az Oculus mindenképp fellebbez majd az ügyben, és bár a Zenimaxnál örülnek, ne érik be ennyivel, és várhatóan megpróbálják majd megakadályozni az Oculus Rift szemüvegek értékesítését. A jogi mizériának tehát még koránt sincs vége.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)