Hirdetés

Oddworld: New ’n’ Tasty - a 2019/11-es GameStar teljes játéka

|

A novemberi GameStar vásárlói egy igazi klasszikus platformer felújított változatával lesznek gazdagabbak, hogy a néhol humoros, néhol brutális, de mindenkor szórakoztató kalandban megmenthessék fajukat a gyors kajává válástól.

Hirdetés

Kétségtelenül a remake-ek és rebootok korát éljük, azonban ez a hullám csak pár évvel ezelőtt indult útjára. Volt idő, amikor annak hallatára, hogy régi kedvencünkhöz felújítás készül, összeszorult a gyomrunk, és egy - az eredetinél rosszabb - fölösleges mechanikákkal telepakolt fércmű víziója realizálódott lelki szemeink előtt. Ezután jött a Just Add Water csapata és az Oddworld: New 'n' Tastyvel megmutatta, hogy hogyan kell szinte tökéletes remake-et csinálni. Ezt kapják most novemberi lapszámunk vásárlói a magazin mellé.

Hirdetés

A nagy szökés

Az Abe's Oddysee valószínűleg azért tett szert ekkora sikerre, mert remekül ötvözte a morbid történetet a gyermeteg, mégis szórakoztató humorral, melynek forrása maga Abe. A főszereplő egy kissé együgyű lény, aki a Mudokonok fajába tartozik, és tökéletesen elégedett azzal, hogy egy lélektelen multi húsfeldolgozó üzemében dolgozhat. Beigazolódik hát a mondás: boldogok a lelki szegények, mert még nem tudják, hogy a következő húsospitébe őket darálnák bele. Hősünk azonban rájön erre, innentől kezdve pedig elindul a hajsza, melyben megpróbálunk kitörni a gyárból, mindeközben a lehető legtöbb fajtársunkat is kimenekíteni a Sweeney Todd üzleti modelljét követő vezérigazgató karmaiból.

A játék atmoszférája és dizájnja elképesztően egyedi, a felújítás során pedig nagyon figyeltek arra, hogy ebből a hangulatból semmi ne vesszen el, a 3D-s modellek megvalósítása nem hagy kívánni valót maga után. Az Abe's Oddysee-ben a pályák állóképekből épültek fel, és egyikből a másikba sétálhattunk a kaland során, a New 'n' Tastyben viszont már követ minket a kamera, sőt közelíteni és távolodni is tudunk vele, ez pedig egy sokkal gördülékenyebb játékmenetet eredményez.

Abe testben Abe lélek

Amellett, hogy rengeteg humorral dolgozik a játék, a stressz-szintünk szinte végig a plafonon lesz, mivel Abe egy végtelenül kiszolgáltatott karakter, akire még egy harmatos reggeli szellő is halálos veszélyt jelenthet, azonban van egy nagyon hasznos kis képessége, mellyel megszállhatja a pályán járőröző ellenfeleket. Noha a főszereplő nem vesz fegyvert a kezébe, ezzel a lélekvándorlásos megoldással azért kapunk némi esélyt arra, hogy még azelőtt eltakarítsunk az utunkból minden rosszakarót, hogy főszereplőnk törékeny kis testét tennénk kockára. Ezen felül jó pár környezeti elemmel léphetünk interakcióba, ilyenkor mindenféle csapdákkal intézhetjük el a strázsákat, de lopakodás is segítségünkre lehet.

Szerencsére a remake-ben már mi is menthetünk, így már nem kell az egymástól idegesítően távol levő checkpointokra hagyatkozzunk. Ez azért is szerencsés, mert az ügyességi részek nem lettek könnyebbek, emiatt nem egyszer leszünk majd szemtanúi, ahogy Abe változatos módokon hagyja hátra porhüvelyét.

Aki tehát örömmel gondol vissza az első Oddworld játékra, az egészen nyugodtan adjon egy próbát a New 'n' Tastynek, hiszen az eredeti hangulatot tökéletesen visszaadó felújításról beszélünk.

Gépigény terén egészen biztosan nem emiatt kell majd új konfigurációt összeállítanotok, mivel a futtatáshoz mindössze legalább egy Windows 7-es operációs rendszerre, Intel i3-3220 3.30GHz-es processzorra, 4 GB RAM-ra,  Radeon HD 5770-es vagy NVIDIA GTX 260-as videokártyára és 10 giga szabad helyre lesz szükségetek. 

A játék aktiválásához internetkapcsolat szükséges, a kód beváltása a már megszokott módon zajlik: Megkeresitek a magazinban található kódot, majd azt az adott lapszámnál beváltjátok a GameStar Plus oldalon. A "Teljes játék" menüponton belül található "Aktiválás"-ra kattintva jelenik meg a kód, amit innen kimásolva, majd Steamen belül a "Játékok" menüpontban lévő "Termék aktiválása a Steamen" menüpont megfelelő mezőjébe beillesztve szerezhettek meg.

A GameStar 2019/11-es számát 2019. november 15. péntektől találjátok meg az újságárusoknál.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)