Hirdetés

Okosabb MI-t fejleszt játékaihoz a Sony

|

Külön cég felel a játékbeli mesterséges intelligencia felturbózásáért.

Hirdetés

Habár egy rosszul sikerült mesterséges intelligencia rengeteg vicces pillanatot tud szerezni, alapvetően inkább annak örülünk, ha játékbeli ellenfeleink és társaink értelmi képességei meghaladják egy frissen kiásott krumpliét. A PlayStation-tábor számára jó hír, hogy a Sony a továbbiakban kiemelt figyelmet szentel majd a témának, mivel egy külön céget állítottak rá az MI fejlesztésére.

Erre a japánok nemrég megtartott céges stratégiai prezentációjából derült fény, melynek 38. oldala röviden arról ír, hogy a Sony Interactive Entertainment a tavaly alapított Sony AI segítségével turbózza fel a PS-játékok mesterséges intelligenciáját. A leányvállalat olyan MI-t fejleszt, ami az ellenfelek és a segítőtársak mögött is képes helytállni.

Hirdetés

A prezentációt eredetileg a Sony elnöke, Kenichiro Yoshida tartotta, aki maga is megerősítette a leírtakat:

"A Sony AI, amit tavaly hoztunk létre, megkezdte az együttműködést a PlayStationnel a gazdagabb és élvezhetőbb játékélmény létrehozásáért. Olyan játékbeli AI-ügynököket fejlesztünk, amik ellenfelek és együttműködő partnerek is lehetnek."

- mondta a cégvezető.

A részletekről tehát egyelőre keveset tudunk, ám nem most hallunk először arról, hogy a Sony a mesterséges intelligenciával kísérletezik. A múlt hónapban ugyanis a SegmentNext szúrta ki, hogy a japánok egy olyan MI-t szabadalmaztattak, ami képes helyettünk is játszani, amikor más dolgunk akad.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)