Hirdetés

Októberben felvirágzott a videojáték-kereskedelem

|

Az NPD Group közzétette szokásos havi jelentését. Ezúttal az októberi hónapra vonatkozóan derültek ki a fontosabb játékipari adatok.

Hirdetés

Az őszi hónap során 16%-os növekedés volt tapasztalható a globális játékiparban, ám az általános szoftverek piaca elég lapos volt. A legnagyobb növekedést 56%-kal a hardveres üzletág érte el.

Az Egyesült Államokban a konzolos szoftverek eladásai 369 millió dollár bevételt hoztak, míg múlt év októberében 366-ot. Ami a teljes játékipart illeti, a tavalyi 556 millió dollárról idén 16%-os növekedéssel sikerült 642 millió dollárra szert tenni az amerikai kereskedőknek. A hónap legnépszerűbb játékai a Scarface (PS2) és a Splinter Cell: Double Agent (Xbox 360) voltak.

Ami a hardveres eladásokat illeti, a globális 56%-os növekedés az alábbiak szerint alakult részletesen: a legnépszerűbb konzol továbbra is a Nintendo DS, melyből októberben 360 ezer darabot adtak el. Ezt követte a PS2 235 ezer példánnyal, majd az Xbox 360, melyből 218 ezret adtak el. A GBA lecsúszott a dobogóról, hiszen a kis kütyüből 169 ezer, míg a PSP-ből 130 ezer talált gazdára. Érdekesség, hogy a hordozható, és asztali konzolok aránya még mindig 30-70 százalék, de ez az arány folyamatosan tolódik a hordozható eszközök javára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)