Hirdetés

Olcsóbbak lesznek a jelenlegi generációs konzolok?

|

Michael Pachter szerint az új konzolok elterjedése olyan nyomást fog gyakorolni a mostaniakra, hogy elkerülhetetlen az árcsökkenés.

Hirdetés

Mind a PlayStation 4, mind az Xbox One esetében azt mutatják a számok, hogy szépen halad előre az otthoni konzolok új generációja, na de mit jelent ez a jelenleg domináns gépek szempontjából? Michael Pachter elemző szokás szerint úgy gondolja, hogy ő tudja a választ.

Pachter szerint a kiadók fokozatos átállása az új gépekre egyre inkább rákényszeríti majd a konzolgyártókat arra, hogy csökkentsék a jelenlegi gépek árát annak érdekében, hogy továbbra is fenntarthassák az érdeklődést: "Nekem az a tippem, hogy az árcsökkenés február környékén történik majd, ugyanis attól tartok, hogy a kiadók azzal fenyegetőznek majd, hogy ellenkező esetben a következő ünnepi szezon alkalmával már nem támogatják a konzolokat."

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy mégis miért érné meg a gyártóknak átszabni az árakat, ha esetleg ez azt jelenti, hogy veszteségessé válik a konzol gyártása. Pachter szerint semmi gáz, mert a Microsoft vagy a Sony akár 199 dollárra is leviheti az árat anélkül, hogy pénzt veszítene, csak profitot. Ez azért lenne okos lépés, mert van még kb. 100 millió Wii tulajdonos, akinek eddig meg sem fordult a fejében, hogy valamelyik HD konzolt szerezze be.

Ti mit gondoltok? Van még értelme a mostani konzolokkal üzletelni, vagy most már inkább előre kéne tekinteni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)