Hirdetés

A NOB egyik tagja szerint elhalasztják a 2020-as tokiói olimpiát

|

A hivatalos bejelentés még várat magára, de Dick Pound szerint a döntés megszületett, már csak a részleteket dolgozzák ki a szervezeten belül

Hirdetés

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyik prominens tagja (korábbi alelnöke), Dick Pound nemrég arról beszélt a USA Todaynek, hogy a koronavírusjárvány miatt a szervezet el fogja halasztani a 2020. évi nyári olimpiai játékokat, amelyeket Tokióban rendeznek meg. A legvalószínűbb forgatókönyvnek az tűnik, hogy egy évet tolnak a világ legnagyobb sporteseményén, vagyis 2021-re csúszik az olimpia. 

Hirdetés

Magukat a részleteket a Bizottság a következő hetekben fogja kidolgozni Dick Pound szerint. A telefonos interjú során Pound azt mondta, hogy információi szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság már határozott a halasztásról, de természetesen a hivatalos bejelentést mindenképp érdemes megvárni az ügyben. Ez azonban egyelőre még nem történt meg, a NOB egyelőre semmilyen formában sem kommentálta a Pound által elmondottakat. Az eredeti tervek szerint a XXXII. nyári olimpiai játékokat 2020. július 24-én kezdték volna meg Tokióban, a versenysorozat pedig augusztus 9-én zárult volna. 

Mindenesetre az már bizonyos, hogy a labdarúgó Bajnokok Ligája, valamint az Európa-liga döntőjét elhalasztják, ezekről már megérkezett az Európai Labdarúgó Szövetség közleménye.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)