Hirdetés

Olyan funkcióval gazdagodott az Epic Games Store, ami már régóta a webshopok alapkövetelménye

|

Hosszú idő után végre az Epic Games saját üzletfelülete megkapta az egyik leghosszabb ideje várt feature-t: a kosarat.

Hirdetés

Az Epic Games Store megjelenésekor rengeteg kritikát kapott, ám érdekes módon az egyik leggyakrabban emlegetett fájó pont nem is a biztonsággal vagy az üzleti etikával volt kapcsolatos, hanem a felhasználói élménnyel.

Egészen pontosan annyiról van szó, hogy míg a legtöbb online üzletben már megszokhattuk, hogy fizetés előtt egy virtuális kosárban gyűjthetünk mindent, amit meg szeretnénk venni, addig az Epic boltjában csak egyesével tudtuk kifizetni a játékokat, ami igen frusztráló lehet, ha az ember éppen nagy bevásárlásra indul egy ilyen felületen.

Hirdetés

Nyilván ilyenkor a UX dizájnerek feladata felmérni, hogy ez egyáltalán mennyire reális, hiszen nem feltétlenül jellemző, hogy a felhasználók tucatjával veszik a játékokat, de az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a Steam leárazások korában azért előfordul, hogy a játékosok nagyobb vehemenciával söprik a polc tartalmát bele a bevásárlókocsiba.

Szerencsére már nem kell tovább emiatt aggódnunk, ugyanis az Epic Games Store legújabb frissítésében végre a kosár funkció is bekerült. Az Epic elmondása szerint az ingyenes és fizetős játékokkal egyaránt használhatjuk, aki pedig esetleg nem akar egy játék miatt a kosárral bíbelődni, annak továbbra is elérhető marad a "Buy Now" gomb.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Persze míg ez örömteli dolog, joggal merülhet fel a kérdés, hogy miért csak három évvel az indulás után sikerült ezt az alapvetésnek mondható dolgot megvalósítani, de sajnos az igazság az, hogy a szoftverfejlesztés kaotikus világában ezerféle oka lehet annak, hogy miért alakultak így a prioritások. Mindenesetre az biztos, hogy hamarosan szükségünk lesz rá, hiszen nem kizárt, hogy talán idén is hetekig szórja majd az ingyen játékokat a kiadó, ahogyan korábban is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)