Hirdetés

Olyan gyorsan betöltött a Horizon: Forbidden West a PS5-ön, hogy le kellett lassítani

|

Szerencsére azonban kikapcsolhatjuk a beépített féket.

Hirdetés

Miután írott és videós tesztben is méltattuk a Horizon: Forbidden Westet, tegnap végre a nagyközönség is nekieshetett, amit egy csokor hasznos tippel igyekeztünk megolajozni. A Guerilla Games nem hozott szégyent az elődre, és az utóbbi évek egyik legjobb nyílt világú címét tette le az asztalra, a PS4-es optimalizáció terén sem okozva csalódást.

Az igazi sztár persze a PlayStation 5-ös változat, melynek kapcsán nemrég egy érdekes kulisszatitkot árult el a játék rendezője, Mathijs De Jonge.

Hirdetés

Az Engadgettel beszélgetve De Jonge beavatta az olvasókat, hogy a next-gen konzolon gyorsutazáskor olyan gyorsan betöltött a játék, hogy még a tippeket sem volt idő elolvasni, ezért vissza kellett fogni a tempót:

"A Horizon Zero Dawnban gyors utazásnak hívtuk, de a tényleges betöltés akár egy percig is eltarthatott. A PS5-ön ez talán négy vagy öt másodperc, olyan gyorsan töltődik be, hogy a játékosok még a tippeket sem tudják elolvasni. Hozzá kellett adnunk egy nagyon egyszerű funkciót, amivel elég sokáig lógunk a töltőképernyőn, hogy legalább egy tippet tényleg el tudj olvasni, amíg betöltődik."

A gyakorlatban ez abban nyilvánul meg, hogy alapból csak az X megnyomásával szabadulhatunk el a töltőképernyőről, ha viszont inkább kiélveznéd az SSD garantálta gyors betöltéseket, a beállításokban kikapcsolható az angolul Stand by Screen Mode-nak hívott lassító funkció.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy egy PS-exkluzív fejlesztői visszafogják a betöltési időt a tippek kedvéért: 2020-ban a Sucker Punch dicsekedett el ugyanezzel a Ghost of Tsushima kapcsán.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)