Hirdetés

Olyan PlayStation 5-exkluzív készül, ami pont hiányzik a kínálatból

|

Új projekthez keres munkatársakat a London Studio, a Blood & Truth és a SingStar fejlesztője.

Hirdetés

Kevesen szokták a Sony házon belül fejlesztett exkluzív játékait a minőségük miatt kritizálni, ám azt már jóval többen (és gyakrabban) teszik szóvá, hogy a PlayStation Studios tagjai szinte kizárólag egyjátékos, filmszerű élményeket nyújtó kalandokat szállítanak. Persze nem mindegyik alkotás lineárisan strukturált, hiszen akadnak nyitott világú címek is, de például egyáltalán nem készülnek stratégiai játékok, és FPS sem érkezett a 2013-as, tehát lassan kilencéves Killzone: Shadow Fall óta.

Hasonló deficit mutatkozik a multiplayer fókuszú címek tekintetében is, amit láthatóan felismert a Sony, hiszen nemcsak külsős stúdiókkal kötött olyan együttműködési megállapodásokat, amelyek idővel akár felvásárláshoz is vezethetnek, hanem egyik saját csapatát, a London Studiót is épp egy ilyen projektre állította rá.

Hirdetés

A 2002-ben alapított formáció az elmúlt két évtizedben jobbára a SingStar sorozattal volt elfoglalva, de a Wonderbookot, a PlayStation Home-ot és a PlayStation VR Worldsöt is neki köszönhetjük. A 2019-es, kifejezetten jó értékelésekkel jutalmazott Blood & Truth már közelebb állt az ún. core játékosok érdeklődéséhez, ami feltehetően azt is előrevetítette, hogy a stúdió megérett a szintlépésre.

Ezt jól jelzi, a London Studio Twitteren közzétett álláshirdetése, amely alapján egy új csapatot toboroznak azzal a céllal, hogy egy  online játékot készítsenek PlayStation 5-re. Egy másik tweetben pedig arról írnak, hogy alig várják a pillanatot, amikor a világ elé léphetnek a szóban forgó alkotással. Hermen Hulst, aki szép fokozatosan átveszi Jim Ryan helyét a PlayStation arcaként, szintén kifejezte a projekt miatt érzett izgatottságát.

Magáról az alkotásról semmit sem lehet még tudni, ami a világ legtermészetesebb dolga ilyen korai fázisában a fejlesztésnek. Mindössze a meghirdetett pozíciókból és azok leírásából következtethetünk erre-arra. Elég beszédesek például a kooperatív játék és a játék mint szolgáltatás kifejezések alkalmazása.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Mivel VR-ról egyáltalán nem esik szó, valószínűsíthető, hogy nem a majdani PS VR 2 közönségének szórakoztatására készül. Ellenben egyáltalán nem zárható ki, hogy fee-to-play lesz, mivel olyan embert is keres a London Studio, aki megtervezi a felhasználókat hosszú távon is magával ragadó metajátékot, a monetizációt és a játék gazdaságát, ami valódi értéket nyújt majd a játékosoknak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)