Hirdetés

Olyan változtatást is hoz a következő Baldur's Gate 3 patch, amit a közösség kért

|

Bár a cselekmény régóta egy helyben toporog, a Larian szerepjátéka frissítésről frissítésre kiforrottabb lesz.

Hirdetés

Kilenc hónapot töltött eddig korai hozzáférésben a Baldur's Gate 3, de nem lepődnénk meg, ha még egyszer ennyit kellene várnunk a végleges verzióra, vagy akár ennél is többet. Ezt nem csupán a 100+ órásra tervezett szerepjáték komplexitása és a Larian által megcélzott AAA-minőség indokolná, hanem az is, hogy a fejlesztők folyamatosan monitorozzák a játékosok tevékenységét, gyűjtik, elemzik és kiértékelik a visszajelzéseket, és ha úgy látják jónak, bizonyos mechanikákat akár teljesen átdolgozhatnak.

Mindez persze nem újdonság, hasonló elvek mentén zajlik a legtöbb early accessben elérhető játék fejlesztése, a félkész alkotásoknak bizalmat szavazó vásárlók olykor egészen komoly mértékben befolyásolhatják a majdani végeredményt.

Hirdetés

Arról ugyan nincs szó, hogy a Baldur's Gate 3 fundamentumait megrengették volna a játékosoktól eddig érkezett inputok (marad a körökre osztott harcrendszer, amely közelebb áll az asztali szerepjátékhoz, mint a klasszikus epizódok valósidejű megoldása, de számos veterán rajongó rosszallását kiváltotta), de most már lehetőségünk nyílik rá, hogy már az illithidek repülő hajóján kiszabadítsuk Shadowheartot, Shar papnőjét.

Szintén a közösség kérésére választották külön a jump és disengage parancsokat, lehet megszakítani az ellenfél koncentrációját, illetve kommentálják az épp irányított karakterek azt, amit csinálnak. És akkor még nem említettük a pacifisták számára bevezetett nem halálos támadásokat.

Átdolgozták továbbá a kissé túlzásba vitt kockadobálást, nulláról generált karakterünknek háttértörténetet is választhatunk (és ha ennek megfelelően cselekszünk, jutalomban részesülünk), és a táborverésbe is alaposan belenyúltak a pihenést megelőző falatozástól az aktuális helyszínhez passzoló háttereken (és kibővített videókon) át az olyan "házi kedvencekig", mint a kutyus és a bagolymedve bocsa.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A Baldur's Gate 3 ötödik nagy frissítése július 13-án érkezik, a Larian pedig már javában dolgozik a következő patchen, amely állítólag hamarabb bekopog az ajtónkon, mint gondolnánk. Megjelenési dátum még nincs, a fejlesztők legoptimistább becslése szerint is csak valamikor 2022 folyamán kerülhet kiadásra alkalmas állapotba. Ki tudja, talán addigra ejtik a Stadiát, és inkább a PS5 és Xbox Series X|S konzolokra hozzák el a PC mellett.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)