Hirdetés

Olyasmit csinál az Alan Wake 2, amit még egyetlen AAA kategóriás játék sem

|

A túlélőhorrort fejlesztő Remedy úgy döntött, szakít egy régi tradícióval, de nem biztos, hogy ennek mindenki örülni fog.

Hirdetés

Nem számítottunk a felbukkanására, ezért igencsak elkerekedett a szemünk, amikor a PlayStation Showcase során levetítették az Alan Wake 2 új trailerét. Meglepettségünket pedig csak fokozta, hogy megismertünk egy második irányítható karaktert is egy női FBI ügynök szerepében, valamint felbukkant egy Sam Lake arcvonásait viselő figura, akibe a rajongók nagyon szeretnék belelátni Max Payne-t (elvégre az ő arcát használta a Remedy a Max Payne első részében is), de dacára a hasonlóságnak, és hogy őt is James McCaffrey szinkronizálja, valószínűleg tévednek. Sanszosabb, hogy ez a karakter nem más, mint Alex Casey van szó, Alan Wake regényeinek főszereplője, aki az író ténykedéseinek hála valóságossá vált, akárcsak korábban Wake gonosz alteregója Mr. Scratch.

De amíg ezt a talányt sikerül kibogozni, vagy a Remedy maga önt tiszta vizet a pohárba, itt egy másik rejtély, amin elgondolkodhatunk: az Epic Games Publishing által felkarolt Alan Wake 2 kizárólag digitális formában kerül forgalomba. És most kapaszkodjatok meg, ez nemcsak a PC-s verzióra vonatkozik, hanem a konzolosra is!

Hirdetés

Döntését a Remedy a fogyasztói szokások átalakulásával (értsd: ma már jóval kevesebben vásárolnak dobozos játékot, mint ahányan a piactereket részesítik előnyben, plusz a konzolokból is léteznek optikai meghajtó nélkül változatok) indokolta, de abban, hogy a helyzet így alakult, szerepet játszott a költségmegtakarítás szándéka is. Ez azt eredményezi, hogy Alan Wake árát PS5-on és Xbox Series X|S-en is 17975 forinton tudták tartani, de PC-n sem kérnek majd érte többet 14 980 forintnál. Végezetül pedig még arra is hivatkoztak a fejlesztők, hogy nem szeretnének olyan lemezes terméket leszállítani, amihez aztán még le kell tölteni a hiányzó fájlokat, hogy működésre bírhassunk.

Ha esetleg abban reménykedtetek, hogy a Remedy mindezt kizárólag a megjelenés időszakára értette, de később majd sort kerít a dobozos változatokra is, akkor csalódni fogtok, mert a GYIK erre a kérdésre is világos válasszal szolgált: ilyesmi egyáltalán nincs tervben.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az Alan Wake 2 október 17-én érkezik PC-re, PlayStation 5-re, valamint Xbox Series X-re és Series S-re.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)