Hirdetés

Öncenzúrát gyakorol a Rockstar Games a felújított GTA játékokban?

|

Egy érdekes változtatás szúrt szemet a rajongóknak a Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition előzetesében az eredeti játékhoz képest.

Hirdetés

Nemrég robbant be egy új előzetessel a Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition megjelenési dátuma, az új trailerben pedig egy sasszemű rajongónak feltűnt egy érdekes változtatás is az eredeti változathoz képest.

Ez alapján nem lehet másra gondolni, mint hogy a karrierjét a polgárpukkasztásra építő Rockstar Games 2021-ben már gondol arra is, hogy bizonyos sértő elemeket kivegyen a játékaiból.

Az új trailer harmincnegyedik másodpercénél azt a jelenetet láthatjátok, ahogy Tommy Vercetti és Phil Cassidy egy robbanás miatt előre vetődik a kamera felé.

Hirdetés

Ha pedig kimerevítitek ezt a rövid snittet, feltűnhet, hogy az utóbbi karakter pólóján egyszerűen egy koponya látható, míg a GTA: Vice City eredeti változatában egy konföderációs zászló is volt rajta.

Az Egyesült Államokból kiválni próbáló déli államok lobogója rendkívül megosztó a mai napig. Ugyan sokan használják egyszerűen államuk történelmének részeként, előszeretettel vették be rendszeresen használt jelképeik közé nyíltan rasszsta csoportok, köztük a Ku Klux Klan is. A Rockstar egyelőre nem reagált sajtómegkeresésekre, nem tudjuk, hogy miért érezték fontosnak a zászló eltávolítását a felújított GTA trilógiából, ha egyáltalán így lesz látható Cassidy a játékban is, és a csere nem csak a trailert érinti.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A zászló kivétele a rajongók részéről egyelőre úgy tűnik, vegyes fogadtatásra talált: sokan egyetértenek azzal, hogy a Rockstar nem ad helyet egy sokszor gyűlöletkeltésre használt szimbólumnak, míg mások nem tartják helyesnek, hogy a készítők megváltoztatták játékuk eredeti tartalmát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)