Hirdetés

Online játékközösség a Microsofttól

|

A Microsoft atyja Bill Gates a tegnapi nap folyamán bejelentette új a platformok közötti játék szolgáltatásukat, mely mind az Xbox 360-at, mind a mobiltelefont, mind pedig a PC-t, egészen pontosan a Windows Vista rendszerét összefogja majd. A "Live Anywhere" szolgáltatás szerves része lesz a Windows Vistanak, a Microsoftkövetkező generációs PC-re szánt operációs rendszerének. A szolgáltatás valamikor a következő év elején az új Windowszal egy időben lesz hozzáférhető. "Azt jelenti, hogy egy óriási online közösség áll rendelkezésre", mondta Bill Gates a sajtótájékoztatójukon. "Ez a platform tényleg lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy valami lenyűgözőt alkothassanak." A rendszer a cég jelenlegi Xbox Live szolgáltatását akarja kiterjeszteni nem az Xbox 360-on túl telefonokra és PC-re is. Az új szolgáltatással kapcsolatban fizetési kötelezettségről nem esett szó. "A lényeg, hogy itt minden platform a saját szerepét játsza. Tényleg úgy gondoljuk, hogy egy egyedi pozicíóba kerültünk," mondta Gates. "Talán a Microsoft az egyetlen cég, mely képes ezt kivitelezni." Tegnap már kikerült egy prezentáció melyben a szolgáltatás lényegét már csekkolhattuk, mely szerint egy meglévő játékba PC-ről meghívhatunk akár xboxos játékosokat is és fordítva. A Microsoft adatai alapján elmondta, hogy jelenleg mintegy 3.2 millió Xbox kelt el világszerte, melyek közel felén fut az online szolgáltatás. Terveik szerint ez a szám a jövő évben az eladott gépek számát tekintve tíz millióra nő, míg az online előfizetők számát tekintve körülbelül hat millió online játékos lesz a rendszerben. Peter Moore a Microsoft alelnöke elmondta, hogy nagy előrelépésnek tartják a cégük szempontjából az Xbox 360-at, hiszen ezzel ők már az újgenerációs konzolok piacán is a második generációval szolgálhatnak.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)