Hirdetés

Online TV mindenkinek

|

A tévéadások elég sok formáját ismerhetjük már. Az alapvető, a nappaliban elhelyezett dobozból jövő adások nagy hátránya, hogy legtöbbször nehéz gépezni mellettük. Vegyünk akkor hát TV-tunert? Hááát, még ezt sem mondanánk...

Hirdetés

Tény, hogy plazma- és hasonló tévékészülékeket nem igazán teszteltünk (legalábbis eddig) a GameStar keretein belül. Azonban már többször megesett, hogy különféle tévés vevőkészülékeket vizsgáltunk. Biztosan emlékeztek még a már hazánkban is igen régóta honos tunerek tesztjére. Az új termékeket hónapról hónapra keressük, és igyekszünk felkutatni a legérdekesebbeket. Egy ilyet sikerült e hónapban is szerezni a Piactér rovatba, mely nem más, mint egy zsinór nélküli vevőberendezés. A gépre kötve természetesen egészen jó adást kapunk. De gondoljunk csak bele, mi a legnagyobb hátránya ezen megoldásoknak? Nos, be kell szereznünk magát a hardvert, ez legtöbbször nem kevés pénzünkbe kerül. Ha megvan, be kell szerelnünk a gépbe, ami újabb veszélyforrást jelent, nem is beszélve arról, hogy még telepíteni is kell – ami ráadásul az esetek jó ötven százalékában nem is annyira gyerekjáték. Ha pedig túlverekedtük magunkat a nehézségeken, még mindig ott van a bibi, hogy a hardver bármikor elromolhat. Mi lehet a megoldás? Részben az Online TV Player, amely igen kellemes tulajdonságokkal bír.


Szörföljünk a csatornák közt
Az Online TV Player, ahogy neve is mutatja, egy olyan program, amelyik képes különféle interneten is sugárzott tévéadásokat majdhogynem valós időben megjeleníteni. Ez természetesen attól is függ, hogy milyen késleltetéssel sugározzák az adott csatornát – általában egyébként alig néhány másodperces csúszásról beszélünk a valós műsor és a neten sugárzott között. A program letölthető a honlapjáról (www.onlinetvplayer.com), illetve megtalálhatjátok aktuális lemezmellékletünkön is.
Tegyük fel, hogy máris feltelepítetted a programot. Mégis hogyan kezdj neki a nézelődésnek? Órákat kell esetleg keresned a jobb-rosszabb csatornákat? Hát, igazából az egyszerű telepítés után az a legszebb az egészben, hogy egy komplett adatbázist is építettek a programba, mely több száz, világszerte sugárzott csatorna pontos címét tartalmazza. Még kis hazánk egyes neves képviselői is megvannak benne: M1, M2, Fix TV, Hír TV, Party TV, Zenit TV, ATV. Hollandia, Franciaország, Amerika, Ausztrália – csak, hogy néhány országot említsünk a szinte kifogyhatatlannak tűnő listából. Mi ez, ha nem a Kánaán? Hát igazából adalék még az is, hogy hasonló bontásban rengeteg rádióadót is hallgathatunk, szintén a programon keresztül. Na ez már tényleg Kánaán.


Jóságok és gonoszságok
A program felépítése pofonegyszerű. Semmi különlegesebb cicoma, érthetetlen funkciók és felesleges grafikai elemek sem rontják az összhatást. Tény, hogy a külcsínt némileg megváltoztathatjuk, csupán néhány ingyenes aprócska fájlt kell letölteni hozzá. Lássuk, mit tehetünk még! Igazából tényleg nem sokat. A csatornák között lépkedhetünk kategorizált formában, illetve szűrhetünk formátumok és sávszélesség között. Itt pedig elérkeztünk egy fontos dologhoz: az adott csatornák minősége a sugárzás formájától függ. Vannak olyanok, melyek mindössze 30K-sak, viszont olyanok is akadnak, melyek akár 1024K-sak. Ez utóbbiakhoz természetesen komolyabb sávszélességre lesz szükségünk, de a manapság egyre jobban terjedő szélessávú kapcsolatoknak ezzel sem lehet problémája. Az ilyen, nagyobb felbontású csatornákról akár már digitalizálhatunk is, sajnos azonban ez az Online TV Playernek nem beépített funkciója.
A cikk elején eléggé gonoszan léptünk fel a különféle tunerek ellen. Tény, hogy minőségük sokkal jobb, megbízhatóbbak, és persze sokkal több szolgáltatást nyújtanak. Ennek a programnak a próbaverziója azonban ingyenes, nem kell semmit betenni a gépbe, nincs mi elromoljon, mégis egy egészen új világ nyílik meg előttünk. Feltétlenül érdemes kipróbálni!

A cikket eredeti formjban minden extrjval megtallhatod a GameStar magazin 2005/11-es szmban!
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)