Hirdetés

Az EA kénytelen volt megváltoztatni az Origin szabályzatát

|

Az ausztrál fogyasztóvédelem rászállt az EA-ra, akiknek így muszáj visszatérítést kínálniuk.

Hirdetés

Az Electronic Arts többször is visszautasította a múltban, hogy visszatérítést kínáljon az Originen vásárolt játékok mellé. Ez ellenkezik Ausztrália fogyasztóvédelmi törvényeivel, ezért figyelmeztetést kapott a kiadó.

A jelentés szerint nem csak, hogy az EA bevezette a refund lehetőségét, de még egy külön telefonszámot is kaptak a vásárlók, akik így reklamálhatnak a kiadónál, ha a játékukat 2012 januárja után vásárolták. A cikk írásának pillanatában a játékosok az adott program indítása utáni első 24 órában visszakérhetik a pénzüket. Előrendelt játék esetében a refund egy héttel az adott cím megjelenéséig lehetséges.


“Az olyan cégek, mint az EA, akik digitális termékeket árulnak, nem kerülhetik el az ausztrál fogyasztóvédelmi törvényekben leírt kötelezetségeiket csak azért, mert maga a cég Ausztrálián kívül van” - írta az Australian Competition and Consumer Commission elnöke, Rod Sims.

Válaszul az EA ottani PR irodájának menedzsere, Snezana Stojanovska a következőket írta: “Örülünk, hogy együttműködhetünk az ACCC-vel, hogy megoldhassuk ezt a problémát és biztosíthassuk, hogy az ausztráliai közönségünk gond nélkül vásárolhasson és játszhasson EA termékkel. Az Ausztráliában bevezetett intézkedések mellett büszkén ajánljuk fel a Great Game Guarantee rendszerünket, mellyel mindenki visszakaphatja a pénzét, ha elégedetlen a digitálisan megvásárolt termékkel.”

A Great Game Guarantee részleteiről az Origin weboldalán olvashattok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)