Hirdetés

Oroszország blokkolta a S.T.A.L.K.E.R. 2 weboldalát

|

Ezzel a lépéssel válaszoltak, amiért az ukrán stúdió felemelte a szavát a hazája lerohanása ellen.

Hirdetés

A februárban kitört ukrajnai háború hamar éreztette a hatását a játékiparban is, hiszen északkeleti szomszédunk több stúdiónak is otthont ad, köztük a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobylt fejlesztő GSC Game Worldnek.

A Cossacks-szériát is gondozó csapat már néhány nappal az orosz invázió kezdete után bejelentette, hogy a reménybeli győzelemig szünetelteti a S.T.A.L.K.E.R. 2 munkálatait, majd hivatalos közleményben kért segítséget az ukrajnai erőfeszítések támogatásához, ami a játék weboldalán is rögzítésre került. A GSC emellett az oroszországi üzletét is teljesen felfüggesztette, valamint a játék alcímét is az ukrán írásmódnak megfelelően ("Chernobylról" "Chornobylra") módosította.

Hirdetés

Mindez pedig annyira kiverte a biztosítékot az orosz kormánynál, hogy blokkolták a S.T.A.L.K.E.R. 2 weblapját, így az Oroszországból már csak VPN-en keresztül látogatható. Erről a RIA Novosztyi orosz hírügynökség számolt be elsőként, majd a külföldi sajtó is átvette az információt. De nem a játék weboldala az egyetlen blokkolt tartalom az országban, a nyugati szankciókra válaszul korábban többek között a Twittert, a Facebookot és az Instagramot is lekapcsolták.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az intézkedés persze valószínűleg nem különösebben hatja majd meg a GSC Game World csapatát, akik a legutóbbi pletykák szerint Prágába, vagy egy másik csehországi helyszínre költözhetnek, hogy átvészeljék a háborút, és hogy folytathassák az invázió előtt még 2022-re ígért S.T.A.L.K.E.R. 2 munkálatait.

Az ENSZ legfrissebb adatai szerint a február 24. óta dúló ukrajnai háborúnak már 5718 igazolt civil áldozata van, amelyből 2665 a halálesetek, 3053 pedig a sérültek száma.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)