Hirdetés

Oscar-díj, kocka Obama és Assassin's Creed IV - mi történt a héten?

|

Nem semmi hetet tudhatunk le, rengeteg érdekességről olvashattatok nálunk, következzen az összefoglaló.

Hirdetés

HP ezúttal rám bízta a heti összefoglaló megírását, remélem sikerül felnőnöm a megtisztelő feladathoz. Ebben lesz segítségemre az utóbbi időben jelmondatommá vált "teher alatt nő a pálma" gondolat, csak a hátamnak is bírnia kell.

A héten legelőször arról hallhattunk, hogy az AMD hadat üzent a töredezett hajvégeknek, és TressFX technológiájával igyekszik minél reálisabb frizurákat megjeleníteni. Ennek eredményét Lara Croft kisasszonnyal szemléltették, a 47-es ügynök egyelőre nem kommentálta az eseményeket. Egy hazai fejlesztő, Szécsi Pál már 1971-ben kísérletezett hasonló technológiával, a "Gedeon bácsi" néven futó projekt végül egy nótában öltött testet.

Hétfőn került sor az Oscar díjkiosztó ünnepségre is, a legjobb film díját Daredevil Ben Affleck vehette át "Az Argo-akció"-ért, Christoph Waltz pedig ismét belenyúlt a tutiba Tarantino-val, 2010 után megint ő zsebelhette be a legjobb férfi mellékszereplőnek járó szobrocskát. A döntéseknek örülhetünk is, meg nem is, a híres mozifilmek 8-bites plakátjai viszont zseniálisak, mindenképp érdemes meglesni őket. Ezen felül a játékvilágból is érkeztek mozis hírek, a Total War: Rome 2 és az Army of Two: The Devil's Cartel filmbeillő jelenetein kívül azt is megtudtuk, hogy a Star Wars: KOTOR egy darabig biztosan nem költözik szélesvászonra, ellentétben a Deus Ex: Human Revolution-nel, ami Human Defiance alcímmel érkezik majd a mozikba. Reméljük valami ilyesmi lesz:

A politika és játékipar véget nem érő harcából is kaptunk egy újabb fejezetet, ezúttal magát az Egyesült Államok elnökét, Barack Obama-t vádolták azzal, hogy az adófizetők pénzéből WoW-játékosokat finanszírozna. Egyik kedves ismerősöm és kollégám szóhasználatával élve csak ennyit fűznék hozzá a hírhez: MICSODA?!

A múlt heti PlayStation 4 bejelentés után nem meglepő, hogy az újgenerációs konzolokról is egyre többet hallani: a PS4 játékok még lemezen érkeznek majd, így fontos kérdés, hogy milyen másolásvédelmet alkalmaznak a Sony munkatársai, akik megerősítették a konzol 4K támogatását is. A két négymagos processzorral érkező Xbox 720-at még mindig nem fedték fel, de a japánok már most remek tippekkel bombázzák a Microsoft-ot, például azzal, hogy adják ingyen, vagy nevezzék át PlayStation-re a szerkentyűt. Köszönjük Japán! A nagy nevek mellett azonban ne feledkezzünk el az OUYA és GameStick fejlesztésekről sem, melyek a Kickstarter-ről dobbantottak egy hatalmasat.

Az Aliens: Colonial Marines "sikere" nem tartott valami sokáig, a nem kevés Uncharted beütéssel rendelkező Tomb Raider viszont annál jobban teljesített, a szakma képviselőit legalábbis meggyőzte Lara Croft kisasszony (teszt itt hamarosan és persze a 2013/03-as GameStar magazinban is). A régészhölggyel pénteken személyesen is találkozhattunk a hivatalos magyarországi launch party-n, ahol a főnyeremény egy 4 éves kora óta rajongó játékostársunknál kötött ki, további részletekért olvassátok el összefoglalónkat. Ja igen, azt mondtam már, hogy az illető egy lány? A Tomb Raider-t egyébként Mocsy tesztelhette tőlünk, külföldön viszont Conan is kipróbálta, aki a tőle megszokott stílusban kommentálta az eseményeket.

Nem csak a pár nap múlva megjelenő Tomb Raider, hanem az Assassin's Creed IV is kitüntetett figyelemnek örvendhetett a héten, derült égből villámcsapásként érkezett a hír szerdán, hogy nagy valószínűséggel valami kalózos huncutságról lesz szó. Csütörtökön újabb kép támasztotta alá a híreszteléseket, pár órával később pedig hivatalosan is megerősítették a Black Flag alcímet. Tegnap este már az első trailer is kiszivárgott, ma pedig olyan screenshot-okat nézhettünk meg, amiket hivatalosan csak holnap tesz közzé a Ubisoft. A legtöbben persze akkor is örülünk majd, hiszen részletes információk várhatóak a történettel és új játékmenet elemekkel kapcsolatban.

Persze más játékokról is érkeztek érdekességek, a Skyrim-et 150 moddal felturbózva nézhettük meg mozgás közben, a Dishonored új, történet alapú DLC-jéről is hallhattunk ezt-azt, tüzetesen megvizsgáltuk az új free-to-play Command & Conquer epizódot, melyhez a megjelenés után Tiberium és Red Alert kiegészítők is érkeznek majd. Szintén érdekes hír volt, hogy a Diablo III PS3-as és PS4-es verziója offline is játszható lesz, a StarCraft II: Heart of the Swarm ütős launch trailer-t kapott, valamint megcsodálhattuk mozgás közben a Mass Effect 3 Reckoning és a Battlefield 3 End game DLC-ket, illetve a Killzone: Shadow Fall-t is. Hamarosan kezdődik a The Elder Scrolls Online bétája, és az ArmA 3 alfája, az elsőgenerációs Zöld Manó csatlakozott a Beyond: Two Souls stábjához, rengeteg The Witcher 3 és Star Trek kép érkezett, megtudtuk, mikor jelenik meg a Metro Last Light, és újra csiripelni kezdtek a madarak a Beyond Good & Evil második, és a Just Cause harmadik részéről is. Sűrű egy hét, akárhogy is nézzük...

Talán senkit sem ért meglepetésként, hogy a Battlefield 4 az újgenerációs konzolokon is tiszteletét teszi, arra viszont nem gondoltunk, hogy a Crysis ilyen ígéretesnek tűnik az Oculus Rift lencséin keresztül. Sajnos rossz hírekből is kijutott, késik a Remember Me, március végén bezárja kapuit a Warhammer: Wrath of Heros, az ígéretes 18 éven felülieknek szánt Star Wars 1313 pedig tetszhalott állapotban leledzik. Csillagok Háborúja mániánkat viszont hatásosan csillapította a magyar Zen Studios Star Wars Pinball játéka (illetve ennek tesztje), ami igazi űrcsemege, minden rajongónak kötelező belekóstolnia. Talán pont ezzel tölti idejét Master Chief is, aki pihen ugyan, de egyelőre nem vonul nyugdíjba. A Watch Dogs a GTA sorozat babérjaira kíván törni, ehhez pedig a Wii U-ban rejlő lehetőségeket is kihasználja, ahogy a Rayman Legends is. Nagy bajban lehetnek viszont azok, akik elvesztenék Wii U kontrollerüket, külön ugyanis nem szerezhető be a ketyere. Persze aki annyira béna, hogy elhagyjon egy ekkora kontrollert...

Könnyedebb témákkal is foglalkoztunk, volt szó Portal fürdőszobáról és élőszereplős websorozatról, megtudtuk, hogyan kell hejesen irní a Nartuo-t, hangulatos videóval teszteltük a játékosok szakmai ismereteit, valamint lenge ruhába öltözött sztárokat is megmutattunk. A hetet Daev nyitotta a GameStar Hype-ban, két nappal később aDaM számolt be az újdonságokról, csütörtökön Flatline volt meglepetésvendégünk az Aréna Live-ban, pénteken pedig ismét Daev hájpolt.

Ezek történtek tehát a héten, unatkozni egy pillanatra sem tudtunk, szerencsére. Ti mit gondoltok az Oscar gáláról, vagy az Obama-t ért vádakról? Örültök az Assassin's Creed IV helyszínének és hősének? Veletek mi történt a héten, és számotokra mi volt a hét legnagyobb híre?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)