Hirdetés

Ősszel berendezhetjük álmaink űrállomását

|

A Kalypso Media gondozásában érkezik a klasszikus Startopia szellemi örököse Spacebase Startopia néven.

Hirdetés

Mindjárt az elején muszáj leszögezni, hogy miként a Dungeons széria sem áll hivatalosan rokonságban példaképével, a Dungeon Keeperrel, úgy a gamescom 2019 alatt leleplezett Spacebase Startopia is epigon csupán. A PC-s változat előrendelői egyébként hozzáférést kapnak a zárt körben már zajló bétához, így nem szükséges megvárniuk a megjelenést ahhoz, hogy leellenőrizzék, méltó követőről van-e szó.

Hirdetés

A Spacebase Startopia a városépítő stratégiai játékok és a gazdasági szimulációk stílusjegyeit ötvözi kevéske valósidejű harccal, valamint egy jókora adag humorral.  Kereken tíz küldetésből áll az egyjátékos kampány, amely nem kisebb célt tűz ki elénk, mint a címadó űrállomás felvirágoztatását, hogy az univerzum legtávolabbi sarkaiba is eljusson híre, azaz meghatározó kereskedelmi és turisztikai központtá nője ki magát.

Ehhez értelemszerűen meg kell teremtenünk a különböző fajok számára ideális életfeltételeket, ám ennyi még édeskevés a sikerhez, hiszen értelmes teremtményekről van szó, akik a szimpla létezésnél többre vágynak, például szórakozásra. Mindebben egy, az organikus létformákról elég lesújtó véleménnyel bíró MI lesz a segítségünkre, VAL támogatása tanácsok és tettek formájában ölt majd testet, és természetesen minden döntésünket kommentálni fogja. Az ígéretek szerint a kampány mellett a hasonszőrű alkotásokból szinte sosem hiányzó sandbox játékmód is választható, ahogyan legfeljebb négy fő részvételével kooperatív és kompetitív multiplayer is szerepel a feature-ök listáján.

A Kalypso Media pillanatnyi tervei szerint október 23-án jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra a Spacebase Startopia, valamikor 2021-ben pedig egy switches változat is követi majd az előbb felsoroltakat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)