Hirdetés

Ősszel megváltozik az Xbox Live Gold neve

|

A Microsoft felhasználói feltételei között bukkanhatunk rá a változásra, mely mostantól az online szolgáltatások alá sorolja a Live Goldot.

Hirdetés

Valószínűleg viszonylag kevesen vagyunk olyanok, akik minden játék és szolgáltatás igénybevételekor tüzetesen átolvassuk a felhasználási feltételeket, mielőtt leokéznánk őket. Márpedig a Microsoft most ebben nevezte át a multiplayerhez elengedhetetlen Xbox Live Gold szolgáltatását - de ennek vajon van komolyabb jelentősége?

Hirdetés

A Microsoft felhasználási feltételei között megtalálható egy kitétel, miszerint október egytől a szerződésben az "Xbox Live Gold"-ra "Xbox online services"-ként hivatkoznak majd. Emellett az Xbox One és Xbox 360 konzolok is szimplán Xbox konzolokként kerülnek említésre a továbbiakban.

Ez alapvetően egy minimális és jelentéktelen változtatásnak tűnhet, azonban vannak olyan előzmények, amiknek fényében akár fontos is lehet az átnevezés. Először is nemrég megszűnt az Xbox Live Gold egy éves előfizetése, mely azt mutatja, hogy a cég a szolgáltatást egyre inkább szeretné beágyazni az Xbox Game Pass Ultimate-be. 

Emellett olyan pletykák is napvilágot láttak, hogy az Xbox Series X érkeztével a cég teljesen megszünteti a multiplayerhez szükséges előfizetéses modellt. Erről még semmilyen hivatalos megerősítés nem érkezett, de ha valóban igazak a pletykák, akkor érthető, hogy miért építi le szépen fokozatosan a vállalat a Live Gold előfizetést, és miért nevezi át azt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)