Hirdetés

Összevesztek a Diablo II lootján, ezért agyonlőtte barátját egy amerikai férfi

|

Tragikus véget ért egy több évtizedes barátság.

Hirdetés

Normál esetben az ember tisztában van vele, hogy a játék csak játék, és ha fel is bosszantja magát, legfeljebb egy kontroller, vagy billentyűzet bánja a dolgot. Olykor azonban döbbenetes mértéket képes ölteni a harag, amit jól példáz egy napokban bekövetkezett tragédia.

A 36 éves, wyomingi Joshua G. Spellman december 17-én halálosan megsebesítette 34 éves barátját, Andrew Dicksont, miután összevesztek a Diablo II lootján.

Hirdetés

Az összetűzés nem konkrétan a zsákmányon pattant ki, hanem azon, hogy a játék nem volt jelszóval védve, ezért egy ismeretlen harmadik személy csatlakozni tudott, és simán lenyúlta a begyűjtetlen lootot. Az áldozat, Dickson annyira felhúzta magát ezen, hogy a voice chaten egy 3-5 perces, káromkodásokkal teli szidalmazásban alázta Spellmant, aki elmulasztotta a jelszavazást.

Spellman a vallomása szerint ekkor fenyegette meg Dicksont, aki egyébként már 26 éve a barátja volt, hogy nyugodjon meg, vagy le lesz lőve. Mindkét játékos ugyanazon az ingatlanon élt, de különálló, kisebb házakban. Az elkövető ezután elővette a számítógépe mögött tartott fegyverét, és átsétált az ingatlan központi épületébe, s dühét demonstrálva már útközben a levegőbe lőtt.

Joshua G. Spellman őrizetben. Forrás: The Columbian

A házban végül konfrontálódott az őt szidalmazó Dicksonnal, immáron szemtől szemben, fegyverrel a kezében ismételve meg a korábbi fenyegetést. Barátja azonban nem ijedt meg tőle, hanem közelebb lépett hozzá, Spellman pedig ekkor adta le a végzetesnek bizonyuló lövést. A felső testén megsebesült áldozatot kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Amikor a kihallgatása során megkérdezték Spellmant, hogy miért tartott fegyvert a számítógépe mellett, a tengerentúli viszonyokról sokat eláruló választ adott:

"Miért ne? Ez Amerika."

A férfinak másodfokú gyilkosságért kell felelnie, ügyét december 29-én tárgyalják, addig is 750 ezer dolláros, vagyis 244 millió forintos óvadék ellenében védekezhet szabadlábon.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)