Hirdetés

Össze-vissza beszél a Bayonetta-szinkronszínésznő, ezzel beismerte, hogy nem mondott igazat

|

Most vált igazán kínossá a Bayonetta 3 körül zajló botrány, reméljük, maga a játék végképp véget vet neki.

Hirdetés

Saját hírnevét igyekszik menteni Bayonetta korábbi szinkronhangja, Hellena Taylor, és éppen ezzel támasztja alá, amit egy újságíró korábban feltárt: hogy jóval magasabb összeget ajánlottak neki a harmadik epizód címszerepéért, mint amennyit híresztelt. A történet természetesen jóval árnyaltabb, mint Taylor és a játékot készítő PlatinumGames nyilvános vitája, és az is biztos, hogy a színésznő valóban létező problémát feszeget, de most úgy tűnik, többet ártott  a szinkronszínészek megbecsültségének, mint használt.

Összefoglaljuk pontokba szedve az eddigieket, hiszen senkit sem hibáztatunk,  ha képtelen követni ezt a cicaharcot (nekünk sem könnyű), végül kiemeljük, hol tart most az ügy. Szóval:

  • A Bayonetta 3-ban már nem Hellena Taylor lesz a szado-mazo boszorkány hangja, hanem a Mass Effect-trilógia női főszereplőjeként elhíresült Jennifer Hale.
  • Egy bő hete állt elő egy videóban Taylor azzal, hogy mindez azért alakult így, mert nevetséges összeget, 4000 dollárt ajánlottak neki a szerepért.
  • Nem tudjuk, ez az összeg valóban megalázó-e; az biztos, hogy kevés, főleg a játék várható bevételéhez képest, de nincsenek adatok arról, mennyiért dolgoznak a szinkronszínészek a videojáték-iparban.
  • A rajongók Taylor mellé álltak, Jennifer Hale rengeteg fenyegetést kapott, közleményekben próbálta csillapítani a kedélyeket, de szerződése szerint konkrétumokat nem árulhatott el. A PlatinumGames hivatalosan is védelmébe vette.
  • Közben több profi szinkronszínész is megszólalt, mindannyian megalázó fizetésekről és méltatlan körülményekről beszéltek.
  • Jason Schreier, a Bloomberg tényfeltáró újságírója belső források segítségével kiderítette, hogy Taylornak jóval többet ajánlottak fel, mint amennyit mondott: a 3-4000 dollárt nem összesen, hanem felvételenként adták volna neki, és öt alkalommal kellett volna megjelennie, azaz legalább 15 ezer dollárt keresett volna. Taylor a cikk szerint egy ponton 250 ezer dollárt kért.
  • A színésznő hazugságnak nevezte a cikket.

Most pedig Twitteren próbálja megvédeni hírnevét azzal, hogy részletezi a sztorit.

Hirdetés

Elárulta:

Eredetileg 10 ezer dollárt, majd, amikor ezt visszautasította, még 5000-et ajánlottak neki, tehát beismerte, hogy 15 legalább ezerért adhatta volna Bayonetta hangját. Amikor ezt is visszautasította, a PlatinumGames más színészt keresett, de felajánlottak neki egy kisebb cameoszerepet 4 ezer dollárért. Ez sem érdekelte.

Végül azt is megosztotta, hogy az első játékért 3 ezret, a második epizódért "egy kicsit többet" kapott; ezek alapján a 15 ezer nem is hangzik rosszul. Még egyszer: ez nem azt jelenti, hogy minden a legnagyobb rendben, tény, hogy ez a pénz kevés, főleg ahhoz, hogy a Hollywoodban is ismert sztárok (feltehetően) mennyit kapnak egy-egy videojátékos szinkronért, de most már az is biztos, hogy Taylor kamuzott. A legszebb az, hogy gyanúba keveri az elfogultsággal éppen nem vádolható újságírót, Schreiert is; mint írja, a videojáték-ipar hatalmas, így "az újságíróik" is befolyásosak. Azaz szerinte a Bloomberg egyik megbecsült írója kenőpénzért dolgozik.

A Bayonetta 3 október 28-án jelenik meg; reméljük, lesz annyira jó, hogy elfeledteti ezt a kínos történetet.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)