Hirdetés

Öt éves a PlayStation 3 - a számok beszélnek

|

2006 novemberében rajtolt a tengeren túlon a Sony fekete szépsége, most szépen fel is köszöntjük. Számokkal.

Hirdetés

A Sony nem vitte túlzásba a PlayStation 3 ünneplését idén november 11-én (amikor is öt évvel ezelőtt elrajtolt a konzol Japánban), de máshol sem erőltették a szülinapi zsúrt. Minket is elvakított a Skyrim megjelenés, de azért nem feledkeztünk meg erről a régi barátságról sem, néhány legendás adattal ünnepeljük a PlayStation 3 szülinapját. Az ajándék pedig az Uncharted 3 sikere, amely egyértelműen bizonyítja, hogy van értelme az exkluzív címeknek, ha komolyan is veszik a játékosokat.

Tehát Japánban 2006. november 11-én rajtolt a PS3, amelyből egy nap alatt közel 82 ezer darabot adtak el. November 17-én jött az amerikai premier, közel 40 ezer darabos szállítmánnyal startolt a konzol ezen a kontinensen. A következő év márciusában Európában 48 óra alatt 600 ezer darab PlayStation 3 fogyott, ehhez képest az ausztrálok egy heti 27 ezer értékesítés nudlinak tűnik. A számok igen szépek, de ennek ellenére a Sony csak 3 évvel később, 2010 elejére látott először profitot a PS3 eladásaiból.



Azóta pedig lett Move és 3D-s támogatás, a Blu-ray térhódításáról ne is beszéljünk, és bár a Sony sok harcot vesztett, a háborút sosem fogja. Boldog születésnapot neki, és még sikeresebb jövőt!

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)