Hirdetés

Outlast 2 - olyan durva, hogy Ausztráliában betiltották

|

Már az Outlast első része sem finomkodott, azonban a folytatás az ausztrál korhatár-besorolásért felelős bizottság szerint túl messze ment, ezért náluk nem jelenhet meg.

Hirdetés

Az Outlast 2 ugyanabban az univerzumban játszódik majd, mint elődje, azonban nem kapcsolódik annak eseményeihez. Új helyszín, új karakterek és még több horrorisztikus szenvedés vár ránk, amihez a fejlesztők szerint elkél majd egy felnőtt pelenka is. 

Nem csoda hát, ha a korhatár-besorolást híresen szigorúan vevő Ausztráliában rezgett a léc az Outlast 2 megjelenését illetően (a Hotline Miami 2-t például be se engedték), már a demó is az ország legmagasabb, R18+ kategóriájába került, azonban a teljes játék elvérzett a bírák boncasztalán. Az ausztrál korhatárt belövő bizottság szerint a szex, a kábítószerezés és drogfüggőség, a bűnözés, a kegyetlenkedés, az erőszak, az undorító jelenetek ábrázolásmódja miatt döntöttek az Outlast 2 kitiltása mellett.

A Kotaku Australia kapott tájékoztatás az egyik jelenetről azok közül, amelyek a leginkább kivágták a biztosítékot az ítészeknél, a leírását SPOILER figyelmeztetés után folytatjuk: 

Az egyik átvezető jelenetben egy női lény Blake-et felkészíti egy szertartásra, majd egy pszicho-aktív port fúj az arcába, mire hősünk egy erdei tisztáson találja magát. Bár a látása homályos, szemtanúja lesz egy rituális orgiának, amelyben a tisztás közepén található emelvényhez bilincselt felesége, Lynn kiált segítségért azt üvöltözve, hogy "Ez fáj, ó istenem!" Szürke bőrű, véres és sebhelyes humanoid lények veszik körbe, néhányan közösülés látszatát keltve, míg mások imádkozva, énekelve, gesztikulálva. Blake ráordít az egyikre, hogy hagyják békén Lynn-t, mire a félmeztelen női teremtmény a hátára löki, lefogja a kezeit és többször is nekinyomja az ágyékát a férfinek. Blake hevesen tiltakozik, ám a lény az ágyékához közelít a fejével a kamerán kívül, majd felül és megtörli a száját. A testület úgy véli, hogy ez szexuális erőszak ábrázolásának minősül és elutasítandó. 

SPOILER VÉGE. Úgy tudni, hogyha a Red Barrels változtat a kifogásolt dolgokon - akárcsak a South Park: The Stick of Truth vagy a Saint's Row 4 esetében a fejlesztők -, akkor R18+ kategóriában megjelenhet az Outlast 2 Ausztráliában, addig viszont aligha. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)