Hirdetés

Outlaws of the Old West - új vadnyugati túlélőjáték készül

|

Mintha a Red Dead Redemptiont keresztezték volna az ARK: Survival Evolveddal.

Hirdetés

Az Ark: Survival Evolveden, az Ark: Survival of the Fittesten és a Citadel: Forged with Fire-on is dolgozó fejlesztőcsapat, a Virtual Basement a Wandering Wizard kiadóval állt össze egy közös projekt kedvéért, amely a cowboyok veszélyes világába kalauzol el minket nem is olyan sokára.

Hirdetés

Az Outlaws of the Old West lényegében egy nyílt világú, vadnyugati túlélőjáték lesz, amelyben a műfaj többi képviselőjéhez hasonlóan meg kell próbálnunk életben maradni a legdurvább körülmények között. A készítők bedobnak minket egy hatalmas játszótérre, ahol gondoskodnunk kell a karakterünk szükségleteiről (éhség, szomjúság és a többi), túl kell élnünk a vadon megpróbáltatásait (élen a vérszomjas vadállatokkal) és le kell számolnunk a banditákkal, illetve a többi játékossal. Kalandozásaink során változatos környezettel és ökoszisztémákkal találkozhatunk, amelyek nem csupán azt határozzák meg, hogy milyen erőforrásokat gyűjthetünk, de azt is, hogy milyen állatokkal találkozhatunk. A készítők 144 km² területet, továbbá a napszakok, a hőmérséklet és az időjárás váltakozását ígérik, szóval lesz mit felfedezni éjjel-nappal, hóban-esőben. 

Temérdek eszköz és tárgy áll majd a rendelkezésünkre, hogy kedvünk szerint, részletekbe menően építkezhessünk és boldogulhassunk a vadiúj vadnyugaton. Természetesen számos lövedéktípust és fegyvert is készíthetünk, legyen szó közel- vagy távolsági harcról. Persze nem minden állat akar majd minket elfogyasztani uzsonnára, akadnak majd olyanok is, amiket megszelídíthetünk és elnevezhetünk, de akár le is vadászhatjuk az összeset (nyilván a horgászás és gyűjtögetés sem maradhat ki). A zsákmánynak köszönhetően különböző ruhákat craftolhatunk a karakterünknek, amiket aztán vagy használhatunk, vagy eladhatunk az aukciós házban, de a túl nagyra nőtt kollekciónkat akár más helyszínekre kis költöztethetjük, csak egy szekér kell kell hozzá. 

Ahogy a Red Dead Redemption 2-ben, itt is fontos a cowboyunk morálja és számítanak a tettei, így nem maradhat ki a bounty-rendszer, amelynek keretében könnyen kőrözött banditává válhatunk. Mivel a Game Informer infói szerint a játékban kevés NPC lesz, így sok sztorira sem számíthatunk, nem lesznek szkriptelt küldetések és eget rengető missziók, ezért érdemes lesz jóban lenni majd az adott szerver néhány felhasználójával és közös településeket összehozni a túlélés érdekében. A készítők szeme előtt elsősorban a PvP mód lebegett az OotOW készítésekor, viszont szeretnék, ha az Early Access változatot kipróbálók hallassák a hangjukat, ha nem tetszik nekik ez az irányvonal. 

Az Outlaws of the Old West március 12-én rajtol el korai hozzáféréssel, de a végleges változat a PC mellett PS4-re és Xbox One-ra is meg fog majd jelenni. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)