Hirdetés

Napi büntetés - hivatalos Hanzo vallást alapított egy Overwatch-rajongó

|

Egy brazil rajongó az egyházakkal kapcsolatos szabályozás visszásságaira szeretett volna rámutatni azzal, hogy az Overwatch egyik hősének tiszteletére alapított vallási szervezetet.

Hirdetés

Hanzo kapcsán már korábban kiderült, hogy az Overwatch az emberek mindennapi életére is hatással van, de annyira azért nem, hogy valaki istenségként tekintsen a Blizzard valamelyik karakterére. Egy brazil gamer ennek ellenére indított egy egyházat, ami teljes egészében a védekező hős köré épül fel.

Hirdetés

A "Nemzeti Hanzo Egyház" szabályai között van például, hogy a "Hanzo main" kifejezés használata bűn, csak úgy, mint a kompetitív meccsek vége előtt történő kilépés. A paródiaegyház szabályzatába bekerült továbbá, hogy keddenként munkaszüneti napot lehet elrendelni hittan - azaz az Overwatch-csal való játék - céljából, ahogy az is, hogy az egyházba való belépéshez egy meccset kell lejátszani a Blizzard lövöldéjében, de ha valakinek erre nincs pénze, a Paladins is megteszi.

Az ilyen és ehhez hasonló, minél abszurdabb vallásos rendelkezéseket azért dolgozta ki, hogy még könnyebben belátható legyen, mennyire könnyű vallási szervezetet alapítani Brazíliában. Ezt pedig rengetegen megteszik, de nem azért, hogy hitüket gyakorolhassák, hanem azért, hogy különböző adók megfizetése alól mentesüljenek, sőt, több egyházat pénzmosásra is használnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)