Hirdetés

Overwatch - hamarosan megérkezik az első LMBTQ karakter is

|

A Blizzard kifejezetten odafigyel az Overwatch karaktereinek sokszínűségére, ami hamarosan a történet szereplőinek nemi identitásában is megmutatkozik.

Hirdetés

Bőven akadnak olyan stúdiók, akiknek kevésbé fontos, hogy a játékuk milyen reprezentációs kérdéseket vet fel. De amint azt a csapat korábbi állásfoglalásai is bizonyítják, az Overwatch fejlesztői nagyon is odafigyelnek rá, hogy a játékukban sokféle valós embertípust megjelenítsenek és mindezt kellő tisztelettel tegyék.

Ez pedig nem csak a különböző nemekre, nemzetiségekre, etnicitásokra és testtípusokra vonatkozik, hanem még arra is odafigyeltek, hogy a játék szereplőgárdájában különböző nemi identitású karakterek is megjelenjenek. Erről már tavaly is ejtettek szót, de mivel azóta egyik meglévő, vagy új Overwatch-karakter kapcsán sem került szóba a téma, egy rajongó rákérdezett a Blizzcon alkalmával, hogy mi a helyzet ezzel a kérdéssel.

Amint a fenti videón 24:30-tól láthatjátok, Michael Chu elmondta, hogy egyáltalán nem feledkeztek meg erről az ígéretükről és hamarosan ki is derül majd, ki az Overwatch első LMBTQ tagja, illetve azt is elárulta, hogy több szereplő háttértörténetében is szerepel ez a sztoriszál. Bár magára a játékmenetre csupán minimális hatása van a történetnek, eddig kiváló munkát végzett a csapat az univerzum megteremtésével, így remélhetőleg a különböző nemi identitású karakterek ábrázolásába sem törik bele az írók bicskája, ellentétben több játékkal, amiben kicsit sután sikerült az LMBTQ-karakterek ábrázolása.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)