Hirdetés

Overwatch - komoly mértékben csökkent a toxikus magatartás a játékban

|

Ez az eredmény pedig leginkább két új játékbeli funkció bevezetésének köszönhető.

Hirdetés

A legtöbb online játékhoz hasonlóan a Blizzard hero shooterében is elég sok olyan játékos van, akik viselkedésükkel zavarhatják a többieket, illetve tönkre is tehetnek egy-egy meccset. Viszont a jelek szerint a srácok elég hatékonyan kezelik a problémát az utóbbi időben.

Hirdetés

A stúdió egyik munkatársa, Nathasha Miller a Game Developers Conference 2019 során árulta el, hogy 40%-kal csökkent az ilyesfajta magatartás az Overwatchban. Ez egyrészt köszönhető az endorsement rendszer bevezetésének, amivel a játékosok kitüntethetik társaikat, ha azok például korrekt csapattársak voltak. Másrészt pedig a Looking For Group funkció is hozzájárult ehhez, hiszen a segítségével még egy meccs elkezdése előtt összeránthatunk egy épkézláb csapatot.

Miller szerint ha valaki bunkó vagy csak szimplán rossz csapattárs, akkor nem fog elismeréseket kapni, de közben arra is van esélye, hogy változtasson a viselkedésén. Így az endorsementnek hála összességében kedvesebbek lettek a játékosok.

Ti tapasztaltatok változást a közösségben?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)