Hirdetés

Overwatch – akkor most ki is lesz az új hős?

|

Az utóbbi hetekben sok pletyka keringett a világhálón a következő játszható karakterről, és a napokban a Blizzard is beindította a hype gépezetet. Összefoglaltuk nektek az elmúlt időszak eseményeit és kiválogattuk a legesélyesebb jelölteket.

Hirdetés

Ugyan ez még nem nyúlt el olyan hosszasra, mint a Sombra féle ARG, de szinte már minden nap megjelenik egy újabb kis hírmorzsa, a rajongók pedig minden egyes alkalommal előállnak különféle elméletekkel, és ha hihetünk a kiszivárgott információknak, többen is pályáznak a következő hős posztjára.

A rejtélyes pók-tank elmélet

Az első induló egy furcsa külsejű robot, aki még jóval a játék indulása előtt tűnt fel egy concept arton, több kezdetleges kinézetű hőssel együtt. A kép jobb szélén látható.

Később a mexikói hacker, Sombra bemutatkozó videójában (nem összekeverendő a cinematic shorttal) is láthattuk a furcsa szerkezetet, összekötve Numbani zászlajával és Doomfist kesztyűjével.

Aztán újabb bizonyíték érkezett a robot létezésére, ugyanis kiszivárgott a 4chanre, hogy a következő hős egy négylábú női omnic lesz, aki az Anchora névre hallgat. Ez azért érdekes, mert a kiszivárogtató korábban a kínai újév eventről is pontos információkat hozott nyilvánosságra.

Egyébként a furcsa alkatú robot a játék cinematic trailerében is szerepelt, de Jeff Kaplan DICE Summitos előadása során is feltűnt a háttérben.

A legújabb hír, hogy Numbaniban szépen elbántak jó pár őrrobottal, és erre valószínűleg csak egy másik robot volt képes.

Az ember a furcsa kesztyűvel

Persze valaki akkor is el tud intézni fél tucat mechanikus szörnyeteget, ha van egy nagyon erős kesztyűje, és az illető Terry Crews hangján szólal meg.
A hivatalos sztori szerint a Doomfist nevet többen is használták korábban, de most feltűnt egy újabb gazfickó, akinek az a célja, hogy tönkretegye az ember-omnic barátságot Numbaniban.

A fejlesztők körében már szó volt arról, hogy később esetleg játszható karakter lesz Doomfist, aztán Terry Crews (aki egyébként nagy Overwatch rajongó) elkezdett kampányolni azért, hogy ő szinkronizálhassa a hőst, a játékosoknak pedig megtetszett az ötlet. A legfrissebb hír az, hogy Crews már járt is a Blizzard főhadiszállásán, de több részlet nem derült ki erről.

Az viszont biztos, hogy valaki meglovasította Doomfist kesztyűjét a Numbaniban található payloadból, ahogy az látható is már a PTR szerveren. Gyaníthatóan ugyanaz volt a tettes, aki a robotokat is elintézte a reptéren.

Jeff Kaplan viszont úgy nyilatkozott a hivatalos fórumon, hogy egyszerre több hősön is dolgoznak, a következő pedig nem az lesz, akire mindenki számít. Azonban felmerül a kérdés, hogy a rajongók tényleg Doomfistre számítanak, vagy esetleg egy testet öltött mesterséges intelligenciára?

A hangból lett hősnő

Mindenkinek megvan az a női hang, ami egy 2:2-es döntetlen állásnál azt mondja, hogy "tú tu tú"? Ő Athena, aki a történet szerint Winston MI asszisztense, és nagy szerepet játszott az Overwatch program felélesztésében. Szerepel a gorilla tudós rövidfilmjében, de a játékban is láthatunk képernyőket, amelyeken ott virít a nagy "A" betű.

Már korábban felröppent az a pletyka, miszerint egyszer játszható karakter lesz, és még egy érdekes concept artot is láthattunk róla, de Jeff Kaplan DICE Summitos előadása alatt is feltűnt a karakter sziluettje. A képen egyértelműen látszik Athena logója a női alkatú roboton.

Ráadásul született egy érdekes elmélet, ami meglepő módon akár igaznak is bizonyulhat. A rajongók szerint a nemrég meginterjúvolt Efi Oladele készíthet testet Athenának, mert ahogy a beszélgetésből is kiderült, a kislány remekül ért a robotikához és a mesterséges intelligenciához. Sokan azt hitték, hogy a tizenegy éves zseni lesz a következő játszható hős, de ezt Kaplan már megcáfolta a Polygonnak adott nyilatkozatában.

Ki lesz végül a befutó?

Jelenleg ezt nagyon nehéz megmondani, de a legvalószínűbbnek a robot hős tűnik. Doomfist valószínűleg egy, a háttérben munkálkodó gonosz lesz, aki jó eséllyel később bekapcsolódik a sztoriba. Athena koncepciója is érdekes, teljesen reálisnak tűnik, hogy egyszer majd ő is játszható karakter lesz, csak az kérdéses, hogyan fogják megoldani a szövegeit, ha közben az announcer is az ő hangján szólal meg.

Szerintem a PTR-es események, a kaotikus reptér és a payload összetört üvege egyértelműen azt mutatják, hogy Doomfist visszaszerezte magának a kesztyűt, vagy esetleg az Efihez valahogy kapcsolódó robottal végeztette el a piszkos munkát.

Mindenesetre a hype vonat töretlenül zakatol tovább, a rajongók már tűkön ülve várják az új karakter bejelentését, de addig is lázasan gyártják a vadabbnál vadabb elméleteket. Szép volt, Blizzard, megint sikerült megrázni a fát, zizeg a játékostábor rendesen.

Ti mit gondoltok, mi lesz a folytatás?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)