Hirdetés

Saját modding eszköztárat kap az Overwatch

|

A Workshoppal szabadon létrehozhatjuk majd saját játékmódjainkat, és akár egyedi hősöket is alkothatunk.

Hirdetés

Mindenki kedvenc Jeff Kaplanje tegnap este egy videóban mutatta be az Overwatch következő nagy dobását, a Workshopot. Az új funkció lényege az, hogy Custom játékokban állítgathatjuk a játék logikáját, és így egyedi játékmódokat és karaktereket alkothatunk.

Hirdetés

A Workshop lehetőségei ugyan limitáltak (nem piszkálhatunk bele a pályák geometriájába vagy importálhatunk külső grafikai elemeket), de a szoftver működése teljesen szabad préda. Néhány példa már fel is került a /r/Overwatch subredditre.

Valaki megalkotta a Gun Game módot:

via Gfycat

Bastion ülés közben is mozgathatóvá vált:

The Bastion Buff Everyone Has Been Fearing [Workshop] from r/Overwatch

Mei gyorsabban mozog a saját jegén:

via Gfycat

Ezek csak abszolút kezdetleges kísérletek a Workshop lehetőségeivel. Kaplan elmondta, hogy a funkció érkezésekor lesz pár kipróbálható mód, melyek ezzel az eszköztárral készültek, mint például a Floor is Lava, amiben a karakterek meghalnak ha hozzáérnek a talajhoz.

Azt Jeff azért hozzátette, hogy a Workshop nem lesz nagyon egyszerűen kezelhető. Idővel mindenki megtanulhatja majd a csínját-bínját, de nagy előnyben lesznek azok, akiknek van egy kis tapasztalatuk játéklogikával és fejlesztéssel.

A korai Blizzard játékok többek között azért is maradtak fenn hosszú évtizedekig, mert a közösség szénné moddolta őket. Ha az Overwatch Workshopja megadja erre a lehetőséget, akkor a játék valószínűleg hosszú jövő elé néz majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)