Hirdetés

Pachter: "az On-Disc DLC sima kapzsiság"

|

A DLC-k témája sokakat szokott felbosszantani, mert egyszerű lehúzásnak tartják. A játék lemezén lévő, de csak pénzért feloldható tartalmak viszont Pachtert is felháborítják (hát még EndreMant).

Hirdetés

A nemrég megjelent Street Fighter X Tekken lemez számos olyan tartalmat hordoz, mely nem elérhető, hiába fizette ki a vásárló a vételárat. Ezekhez külön pénzecske fejében lehet hozzájutni, ami valahol valóban súrolhatja a pofátlanság határát, hiszen itt tényleg nem arról van szó, hogy egy utólag kidolgozott, és élettartamot meghosszabbító dologért fizetünk, hanem előre megfontolt szándékkal kívánnak a pénztárcánkból még pénzt kicsalni. Mondja ezt Michael Pachter, akivel mostanában számos témában találkozhattunk, és általában egyetértünk vele.

A legújabb Pacht-Attack most a játék lemezén kiadott DLC-ket veszi célba, melyről azt mondja, hogy "Ez sima kapzsiság, de a válasz egyszerű. Úgy gondolom, hogy a DLC-k sikere miatt a kiadók számra egyszerűbb egyből felrakni a lemezre, és majd feloldják, ha úgy gondolják. Néhány évvel ezelőtt még hat hónap elteltével jöttek a DLC-k, de a Take-Two úttörőként úgy gondolta, hogy elég egy hónap, és ez az elképzelés szuper sikeres volt. Mára már mindenki így csinálja. A lemezen lévő DLC-k esetében néhány játékos úgy érezheti, hogy megvette azt, és joga van mindenhez hozzájutni, ami azon van. Ez egy kétes dolog, mert birtokolja a lemezt, de ha feltöri a DLC-t, akkor nem kell fizetnie érte, és ez nem egészen legális. Ugyanakkor nem vagyok benne biztos, hogy ez lopás, elvégre megvette a játékot tartalmazó lemezt, így ez tulajdonképpen egyfajta legális kalózkodás lenne." Ami biztos tehát, hogy Patcher szerint is lehúzás az ilyesfajta kiadói politika, ami szerinte nagyon rossz elképzelés, mert szándékos pénzkicsalásnak tekinthető.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)