Hirdetés

Paladins - bármennyire is úgy tűnik, nem az Overwatchot másolták

|

A nemrég nyílt bétába lépő játékot sokan vádolják azzal, hogy egy az egyben loptak a Blizzard lövöldéjéből, ezért a stúdió feje úgy érezte, ideje tiszta vizet önteni a pohárba

Hirdetés

Ahogy arról mi is beszámoltunk, néhány nappal ezelőtt nyílt bétába lépett a SMITE alkotóinak új játéka, a Paladins. A hero shooter műfaj legújabb üdvöskéjét sokan kipróbálták, de nem mindenkinek volt őszinte a mosolya.

Sokan azonnal lopással kezdték el vádolni a csapatot, és hát lássuk be, nem nehéz megtalálni a hasonlóságot az egyes karakterek között:

A vádaskodás odáig fajult, hogy a Hi-Rez feje, Todd Harris kiadott egy nyilatkozatot, hogy tisztázza a dolgot:

Bár az Overwatch egy remek játék, nem ez inspirálta a Paladinst. A játékfejlesztés egy interaktív folyamat, ahol az ötletek sokszor korábbi projektekből származnak. A hero shooter műfajból egyértelműen a Team Fortress 2-t érdemes megemlíteni. Mivel az Overwatch hatalmas marketingkampányt kapott, sokan nem is tudják, hogy néhány karakterünk (mint a minigunos Ruckus vagy a fagyasztós Evie) már jóval azelőtt játszhatóak voltak a Paladins bétában, hogy az Overwatchban láttunk volna hasonló képességeket. A lootchest koncepciót is jóval az Overwatch előtt mutattuk be. Ha valakit érdekel, nézzen meg pár régi gameplay-t, és maga is meggyőződhet róla.

Harris azóta Redditen egy részletes posztban rengeteg videó segítségével mesélt a Paladins fejlesztéséről, amiben azt ecseteli, hogy a játék sokkal inkább a csapat egy korábbi játékának, a Global Agendának a továbbgondolása, mint egy Overwatch klón.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)