Hirdetés

Palmer Luckey megerősítette, hogy az Oculus Rift egy nyitott platform lesz

|

A Redditen legutóbb arról indult kedélyes beszélgetés, hogy Oculus Riftre nyitott vagy zárt platformként kell-e tekinteni. A diskurzusba Palmer Luckey az Oculus VR vezetője is beszállt.

Hirdetés

Palmer Luckey már korábban is hangsúlyozta, hogy az Oculus Rift egy nyitott platform, nem szabályozzák, ki milyen szoftvereket adhat ki rá, ezért úgy tűnt, hogy lehet majd rajta pornót nézni. Később azonban teljes körűen elzárkóztak a szexuális jellegű tartalmaktól. Most a Reddit bugyrainak egyikében került elő ismét a téma.

Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy mennyire is lesz zárt rendszer az Oculus Rift. Palmer Luckey, az Oculus VR alapítója a Redditen bocsátkozott vitába az esetleges korlátozásokat illetően. Elmondta, hogy szabadon fejleszthet bárki Oculus Riftre, ehhez nem lesz szükség semmilyen beleegyező nyilatkozat vagy licenc beszerzésére, valamint a játékokat bárhol, korlátozásoktól mentesen lehet értékesíteni anélkül, hogy a legcsekélyebb összeget is behajtanák az alkotókon.

Azt azonban különösen fontosnak tartotta kiemelni, hogy azok a játékok, melyeknek a fejlesztésében a kezdetektől részt vettek, nem véletlenül csak az Oculus Rift headsetet célozzák be. Több perifériára egyszerre fejleszteni jóval időigényesebb és komplexebb feladat, éppen ezért Rift Store-ban nem fognak megjelenni a más platformra fejlesztett szoftverek. Az okfejtésben van ráció, elvégre nem tudnák garantálni, hogy ezek mindegyszálig megfelelően fussanak.

Szerintetek milyen szoftverek jönnek még Oculus Riftre, ti mit látnátok szívesen?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)