Hirdetés

(Frissítve) Panzer General Online előzetes - nyerj bétakulcsokat!

|

A Ubisoft körökre osztott stratégiája, a Panzer General Online hamarosan zárt béta fázisba lép, amire akár ti is nyerhettek egy kulcsot, ha elolvassátok előzetesünket.

Hirdetés

Kell egy Királytigris. Nem érdekel, hogy lekopott róla a festék, nem érdekel, hogy rozsdás az alváza, a lényeg az, hogy bevethető állapotban legyen. Minden támadásomat ő vezetné, az ellenfeleim rettegnének tőle. A baj csak az, hogy aki egyszer egy ilyenre ráteszi a kezét, az többé nem hajlandó megválni tőle. De nekem akkor is kell egy ilyen.

Sose gondoltam volna, hogy ilyen könnyen bedőlök egy szakállas trükknek. Elég volt a Panzer General nevet meglengetni és máris agyatlan konzumidióta módjára töltöttem be a Panzer General Online zárt bétájának a kliensét a böngészőmbe. Még arra sem vettem a fáradtságot, hogy megnézzek néhány képet a neten a játékról, pedig akkor gyorsan kiderült volna, hogy mekkora orbitális átverés ezt a játékot a régi nagy klasszikus nevével reklámozni.

Sajnos a két játék azon kívül, hogy második VH-s harckocsik vannak benne, nem sokban hasonlít. Ez azonban nem jelenti azt, hogy kevésbé lenne addiktív, sőt. Harmadik hete szinte csak ezzel játszom, napi szinten két-három órát biztosan eltöltök a német hadseregem pesztrálásával és nem is nagyon látom a megszállottságom végét.

Egyszerűen nagyszerű

Pedig a PGO a faék egyszerűségével vetekszik. Adott a hadseregünk (kezdetben csak az amerikaiakkal lehetünk, de aztán később átnyergelhetünk a klasszis németekre is) és adott a harcmező. Ez középen szépen el van választva egy frontvonallal, itt esnek egymásnak a csapatok. A seregünkben lehetnek gyalogosok, páncélozott felderítők, harckocsik és tüzérség. Mindegyik egységhez csatolhatunk három kártyát, ezek segítségével oszthatunk parancsokat felváltva.

A szemben álló két tábornok parancsnoki pontjai folyamatosan csökkennek az utasítások kiadásával, de a főhadiszállás direkt támadásával is leamortizálhatjuk az ellenfelünket. Akinek elfogynak az egységei vagy a parancsnoki pontja az veszít. Egyszerűen hangzik, de nagyon komoly stratégiákat alkalmazhatunk, harmincnál is több kártyát és vagy 80 különféle egységet tartalmaz ez az ingyenesen, böngészőből játszható játék.

Ingyen játék továbbra sincs

Minden győztes csata után kapunk némi pénzt, tapasztalati, illetve presztízs pontot. A pénzből booster csomagokat vehetünk, ezekben véletlenszerűen lesznek lapok, melyekkel megerősíthetjük a seregünket. A nemkívánatos csapatokat feláldozhatjuk, olyan 50-60 közönséges egység bedarálása után (mystery box) esélyünk van valami nagyon durva és erős lapra.

Mindig megemelkedik az adrenalinszintem amikor kinyitom a dobozt, sose tudhatjuk mikor lapul a mélyén az a bizonyos Királytigris. Amennyiben nincs pénzünk úgy presztízs pontokból is vehetünk magunknak ilyen csomagokat, presztízs pontot meg valódi pénzből. A zárt bétában ez egyelőre még nem működik, de a végleges változatban nagy lesz a kísértés, hogy bevásároljunk ezekből.

Egyjátékos ÉS többjátékos

Az ilyen kártyajátékokban főként a többjátékos részre helyezik a hangsúlyt, de a PGO-ban lesz számos egyjátékos hadjárat is. Jelen pillanatban négy hatalmas kampány kapott helyet (Olaszország, Szicília, Franciaország, Belgium), de biztos vagyok benne, hogy ez idővel bővülni fog. A gép egészen okosan játszik, bár azért nagy ritkán csinál érdekes lépéseket. A tábornokunk folyamatosan fejlődik, minden szintlépés után kapunk egy pontot, amivel később a képességeit fejleszthetjük. Magasabb szinten nagyobb hadsereget kommandírozhat, több parancsnoki ponttal kezd mint a többiek, de van olyan képessége is, hogy hamarabb képes bevetni a tartalék erőit.

A Panzer General Online igazi gyöngyszem, csak ajánlani tudom azoknak, akik szeretik az olyan egyszerű játékokat, ahol alkalomadtán gondolkozni is kell. Tegyetek vele egy próbát, nem fogjátok megbánni.

Nyerj bétakulcsot

A Ubisoftnak köszönhetően kaptunk néhány kódot a zárt bétára, ezeket bárki megnyerheti, aki válaszol az alábbi kérdésekre:

- Mi volt annak a csapatnak a neve, aki az eredeti Panzer General-t fejlesztette?
- Mikor jelent meg a Panzer General első része?
- Melyik a kedvenc Ubisoft játékod?

Fontos: A válaszokat küldjétek el a mocsy@gamestar.hu e-mail címre hétfő éjfélig PANZER subjecttel, a nyerteseket mailben értesítem majd.

(Frissítve)

Megvannak a nyertesek, gratulálunk nekik. A kódokat e-mailben kapták meg.

Horváth Zoltán

Krisz Louie

Szilágyi Botond

Kern László

Csontos Balázs

Köszönjük a részvételt, 99%-ban helyes válasz érkezett, nem is gondoltuk volna, hogy egy ilyen "csontstratégiára" ennyi érdeklődő lesz.

A helyes válaszok:

SSI

1994

Bármely Ubisoft játék

 


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)