Hirdetés

Paradise Cracked előzetes

|

Szemünk ezúttal is egy orosz programon akadt meg. A Paradise Cracked, az orosz Buka Entertainment legfrissebb reménysugara új színt kíván vinni a taktikai-RPG-k világába, melyre minden esélye meg is van...legalábbis a jelenlegi ígéretek szerint.

Hirdetés

Manapság nagy örömünkre - vagy esetleg kárunkra – nincs olyan rendszer, program, "satöbbi" amit ne lehetne feltörni. Hiába dolgoznak ugyanis az egyik pillanatban a világ nagy szakértői azon, hogy mit hogyan lehetne megóvni a gaztevőktől, ugyanabban az időben a másik oldalon is folyik az ellentétes célból adódó lázas, éjt nappallá tévő munka. Ez természetesen ugyanígy érvényes a biztonsági rendszerekre is: sajnálatos módon világunkban egyre több hacker létezik, kik amolyan élősködők, javarészük még a lámpaoszlopnak is köszön az utcán. Kinézetük ellenére viszont amint bekerülnek egy rendszerbe, az agyuk kattan, rögtön vágják mit kell csinálni. És azért valljuk be őszintén, hogy bennünk is nem egyszer megfordult már az, hogy mi lenne ha ezek közé az emberkék közé tartoznánk.

Szerencsére a világban (még) több a jó ember, mint a gonosz, így a hackerek csak alacsony létszámban kártékonykodnak, nem úgy, mint a CyberBrain-ben. Eme virtuális föld ugyanis a Paradise Cracked terminálokon át megközelíthető szimulációs narkotikuma, mely romlásba döntötte az emberiséget.

Belépés engedélyezve...
Az előbb elhintett történetfoszlányt akkor most ki is egészíteném: élősködők vagyunk és ebben a világban hajtjuk végre pitiánerebbnél-pitiánerebb tevékenységeinket. Így a játékosnak azért a tudtára juthat, hogy nem egy Uplink-féle mindenest fogunk alakítani, hanem inkább egy kis esetlen kezdőt, aki mindig többet szeretne. Egy esős délutánon aztán megmarkoltuk az Isten lábát, bár ezt percekkel később már bántuk: sikerült ugyanis lementenünk olyan adatokat, melyeket még a világ nagypályásai (oppá, akkor azé’ mégis csak tudunk ám valamit!) sem tudtak a magukévá tenni. A nagy pezsgőzés és diszkózene zörejeit kis idő elteltével egy rendőrautó idegesítő
szirénája törte meg, s a jövőnk megpecsételődött. Ekkor választhattunk: vagy kisétálunk ezekkel az alakokkal és életfogytiglanit kapunk, vagy szépen csendben a tűzlétrán lelécelünk. Úgy érzem bármilyen nyúlszívű emberke lenne ebben a helyzetben, a választás számára is egyértelmű lenne. Így amíg a zsernyákok beléptek a szobánkba, addig mi ugyanúgy sietve szálltunk fel a buszra.

Talán lehet, hogy jobban jártunk így, mert CyberBrain hazai pályán mindenkit utolér. Erre terminálokon keresztül lehet csatlakozni és abból a célból jött létre, hogy megakadályozzuk a túlnépesedést, hisz a meghitt együttléttől kezdve egészen a legfinomabb kajákig a rendszer mindent élethűen szimulálni tud. Nem menekültünk azonban meg. A masina később a különféle gondolatoknak köszönhetően szépen összezavarodott és aprócska részeiben átprogramozta magát, mely az idő múlásával hatalmas gázt eredményezett. Az emberek szellemileg egyre leépültebbek lettek és, ahogy barátom mondaná, megcéloztuk a rousseau-i alapelvet, miszerint vissza a természethez (a sors fintora, hogy a világ a rabjává tette az összes jómadarat...). Akik pedig nem ebben a virtuális szennyben éltek? Hát belőlük kevés volt, legtöbbjük rendőr, híresség vagy egyszerű emberek. Lényeg a lényegben: a kék planéta kezdett megsemmisülni.

Ne veszítsük viszont el a fonalat, mi még élünk és nem a CyberBrain-ben. A játék alatt barátainkat felkeresve - és belerángatva a nagy balhéba - kell majd rájönnünk, hogy mi minek is vagyunk most tulajdonképpen a birtokában. Üldözőink között legfőképp az elit kékruhások lesznek illetve egy-két magunkra haragított alvilági jóarc. Ugyanis a Paradise Cracked meg van fűszerezve egy jó nagy adag non-lineáris küldetésrendszerrel, melyek közül nem kötelező mindet teljesíteni., hisz javarészt ez csak a fejlődésünket szolgálja. Ne feledjük a legfontosabb az, ami a kabátunk belső zsebében van, az a pici diszk, ami annyira kell a másik oldalnak.

No még egy zacskó cukor
A Paradise Cracked világát leginkább a tavaly nyáron debütált Anachronox-éhoz tudnám hasonlítani. Kaotikus, de magával ragadó. Tény, hogy a játékmenet ez előbbitől eltér, de még így is egy remek programot kaphatunk a kezünkbe. Egyébiránt a játék Taktikai-RPG, azaz se nem Baldurs Gate és se nem Anachronox, pont a kettő között van. Továbbá lesz egy pár képzettségünk és egy pár fegyverünk, amikkel természetesen a játék vége felé bizonyíthatjuk, hogy nem csak a lámpaoszlopnak tudjuk azt mondani, hogy "Elnézést, hogy félbeszakítottam".

Habár az effektekről még nem sokat tudni a korai fejlesztési stádium miatt, az már biztos, hogy a projectnek egy kellemetes cyberpunk atmoszférája lesz, melyben élvezettel járhatjuk be a szétroncsolódott világ megmaradt helyszíneit. Egy valamit nyugodtan leszögezhetek: a usereknek bőven elég lesz egy P2 400-assal rendelkezniük ahhoz, hogy kényelmesen elszórakozzanak a Paradise Cracked-del, ami a mai világban lassacskán már igazi unikumnak számít. Továbbá hab a tortán, hogy egy ilyen kis gépre, mai, korszerű és szép grafikát alkottak a fejlesztők, ami ha belegondolunk végülis az eladott példányszámokat növelheti jócskán. Igazándiból viszont remélem, hogy erre nem lesz szükség, annál inkább bízom a készítőkben, hogy tudják mi a dolguk és egy jól kiforrott Taktikai-RPG-t dobnak a piacra.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)