Hirdetés

Ha emelt áron vettél Paradox játékot, most ingyen kapsz egy másikat

|

A rajongói felháborodás után visszavonta áremeléseit a Paradox, a különbözetet pedig ingyen játékokkal és DLC-kkel egyenlíti ki.

Hirdetés

A Paradox egy üzleti szempontból nagyon is érthető lépéssel próbálkozott, a különböző PC-s digitális platformokon a dollárban meghatározott árakhoz igazította játéka más fizetőeszközökben kifejezett értékét. A vásárlók viszont ezen elképesztően felhúzták magukat és tömegesen kezdtek el negatív értékeléseket hagyni az érintett játékoknál, így a svéd kiadó meghátrált.

Hirdetés

Az árak visszaállítása mellett úgy döntött, hogy kompenzálja is azokat, akik az emelt árakon vásároltak, vagy így rendelték elő a Steel Division: Normandy 44-et. Viszont ezt tényleges pénzben nem tehette meg - valószínűleg mivel a vásárlóknál maradtak a játékok -, így másik megoldást választott. Az érintett játékosok (akik május 17. és az árak visszaállítása között nem amerikai dollárban vásároltak érintett Paradox-játékokat) egy játékot vagy két DLC-t választhatnak teljesen ingyen, ha augusztus 9-éig leadják az igényüket. Ezzel kapcsolatban a hivatalos fórumon találhattok tovább infókat.

Választható játékok

Stellaris
Hearts of Iron IV
Crusader Kings 2
Europa Universalis IV
Magicka 2
Tyranny

Választható DLC-k

Hearts of Iron IV: Death or Dishonor
Europa Universalis IV: Third Rome
Crusader Kings II: Monks and Mystics
Stellaris: Utopia
Tyranny: Tales from the Tiers

A Paradox egyébként azt is bejelentette, hogy három hónapig befagyasztják az áraikat, de ez egyáltalán nem végleges. A játékosok kárpótlásának oka és az árak visszaállítása elsősorban nem az áremelés helytelenségének elismerését jelenti, hanem azt látta be vele a csapat, hogy ezeket a jövőben előzetesen kommunikálniuk kell a rajongóik felé.

Mit gondoltok, helyesen járt el a kiadó?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)