Hirdetés

A párizsi keresztelő

|

A The Crossing név hallatán vélhetően nem fut össze a nyál a játékosok szájában, és ez teljesen érthető. A játékról eddig a hónapig gyakorlatilag semmi konkrétat nem lehetett megtudni, és a jelenleg ismert tényeket is csak egy-egy exkluzív forrásból (mint például a fejlesztés főnökei) lehet megkaparintani.

Hirdetés

Márpedig a The Crossing nem kevesebbre hivatott, mint megreformálni a hagyományos online FPS-ek eddig bevált gyakorlatát. Vagyis azt az egyszerű felosztást, mely szerint multiban játszunk multis pályákat a haverok ellen, egyjátékos módban pedig a sztorit nyomjuk, AI irányította ellenfelekkel.



S hogy miben lesz más a Crossing? Tulajdonképpen a két játékmód keverékét kívánja megvalósítani, és a megoldás egyszerűbb, mint gondolnánk. Csak képzeljük el, hogy egyjátékos módban teperünk végig egy pályán, de amikor egy helyütt megszólal a riasztó, vagy meglát minket egy őr, akkor nem gép irányította katonák rohannak ki a rendőrőrsről, hanem valódi, hús-vér gamerek lépnek be a pályára azzal a céllal, hogy ronggyá lőjenek bennünket. Ez minimum izgalmasan hangzik…

Mellesleg maga a sztori sem hétköznapi. Egymás mellett létező, párhuzamos világokról szól, melyek egyik napról a másikra összetalálkoznak a mai Párizsban. Az egyik világban a templomos lovagok uralják a francia fővárost, a másikban pedig – némileg hajazva a valós állapotokra – külvárosi negyedek lakói döntik anarchiába a várost, és buktatják meg a kormányzatot. Bár a Crossingot egyébként is gondos kezek munkálják (a Dark Messiah of Might and Magic alkotói), de a stáb kiegészült egy ismerős taggal is, nevezetesen Viktor Antonovval, aki a Half Life 2-ben végzett emlékezetes tevékenysége után ennek a játéknak is művészeti vezetője lett.



A kivitelezés módját tekintve persze még vannak kérdőjelek, és ha belegondolunk a részletekbe, mindez természetes. Nem mindegy, hogy a rendőrnek öltözött játékosok mikor, hol ugranak be a játékba, hogy keresztezik az útját azoknak, akik éppen az egyjátékos kampányt szeretnék végigtolni. Nem tudni még pontosan azt sem, hogy a rendőrként, tehát egyszerű mellékszereplőként lejátszott játékokért végül miféle jutalmat ad majd a gép azon kívül, hogy növeli a játékosok rangját. Sok minden nem tisztázott tehát, de az idő sem sürgeti őket, hiszen messze még a megjelenés.
Érdekes részletek azért bőven akadnak még, s olvashattok is majd róluk a következő GameStarban!

Kapcsolódó videó:
The Crossing Trailer
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)