Hirdetés

Paypal - változások a közösségi kalapozásért

|

A PayPal a jövőben egy jóval átgondoltabb stratégiával kívánja megkönnyíteni a crowdfundingra alapozó oldalak (Kickstarter, IndieGoGo) működését.

Hirdetés

Tomer Barel, a Paypal egyik vezetője erre vonatkozóan tett kijelentéseket egy a cég honlapján olvasható nyílt levélben.

Említett üzenetben Barel az üzleti modell újdonságából fakadó kockázatot emelte ki, amely fokozott elővigyázatosságot igényel a fogyasztók részéről, de azt is említette, hogy végső soron a Paypal felelőssége, hova kerül az emberek pénze. A Paypalhez hasonló szolgáltatók egyébként egyszerűen megtagadják az effajta tranzakciókban való részvételt, amit Barel egyáltalán nem tart jó megoldásnak: „Nem hinném, hogy ez a helyes megközelítés, mert ha jól csinálják, a közösségi finanszírozás igazán nagy lehetőség az innovatív megoldások számára”.

Barel a crowdfunding lehetőségeiről beszélve arra is kitért, hogy a Paypal jelenlegi szabályzata inkább megnehezíti az emberek dolgát, ezért kénytelenek átdolgozni és az új helyzethez igazítani. A Paypal most a nagyobb crowdfunding oldalak vezetőivel egyeztetve próbál olyan megoldásra jutni, ami mindegyik fél számára elfogadható, garantálva a Paypal felhasználók biztonságát és a crowdfunding szolgáltatók hasznát. 

Figyelembe véve, hogy az utóbbi időkben játékfronton is meghatározó a közösségi finanszírozás (elég csak a nemrég megjelent Shadowrun Returnsre gondolni), a jövőbeni változások ránk nézve is jótékony hatással lehetnek.

Volt már rá példa, hogy ti is részt vállaltatok egy játék finanszírozásában?  

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)