Hirdetés

Megszűnik a PC Guru magazin

|

Hazánk legrégebbi, ma is futó videojátékos magazinja 2020-tól csak online lesz olvasható.

Hirdetés

Az nem titok, hogy a nyomtatott sajtó rengeteget veszített népszerűségéből az elmúlt években, és láthatóan egyre több áldozatot szed a digitális áttérés. A gamer magazinok viszont olyan szempontból szerencsés helyzetben vannak, hogy összetartó közösség alakult ki körülöttük, sokan már csak nosztalgiából, megszokásból, az írók személye miatt is veszik őket - meg persze a teljes játék miatt, ha épp olyan. De a sok éve változatlan ár, és a fogyasztói (valamint piaci) szokások változása egyre nehezebb helyzetbe kényszerít mindenkit.

Hirdetés

Évtizedek óta a PC Guru volt a mi printes konkurenciánk (és ma is írnak hozzánk volt "gurusok"), sok vihart vészeltünk át együtt, örültünk egymás sikereinek, persze egymás hibáinak is, hiszen rivalizáltunk, de ez teljesen normális. A magazin nyomtatott formában 1992 óta létezik, azóta kisebb-nagyobb kihagyásokkal fut, volt, hogy majdnem megszűnt (legutóbb 2011-ben, amikor az egykori kiadó, a Motor-Presse jogutódja, a Word Communications lemondott róla, viszont ekkor megmentette a Skorpió Print), de most úgy tűnik, eljött a búcsú ideje.

Ma bejelentették, hogy jelen állás szerint a december 5-én megjelenő lapszám lesz az utolsó, 2020-tól csak az online felületen lehet majd megtalálni az írók cikkeit. 

Ha szeretnétek a PC Guru történelméről többet tudni, a Checkpoint kétrészes (első rész, második rész) podcastját ajánljuk. Nagyon sajnáljuk, hogy így alakult, a legjobbakat kívánjuk a kollégáknak, és köszönjük minden volt és jelenlegi írónak, hogy szebbé tették a gaming szerelmeseiként töltött éveinket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)