Hirdetés

Pert fontolgat az a holland hotel, amelyik a Call of Duty Modern Warfare 2 egyik multis pályája lett

|

Az üzemeltetők nem örülnek, hogy a játékosok újra és újra szitává lövik a Conservatorium Hotel épületét.

Hirdetés

Október 28. óta már mindenki gyűrheti a legújabb Call of Dutyt, a Modern Warfare 2-t, amely ismét az Infinity Ward tolmácsolásában demonstrálja, hogy még közel húsz év után is ez az egyik legjobb FPS, ahol meghúzhatjuk a ravaszt.

A játékosok közül kétségtelenül sokan örülnének, ha bármilyen módon felbukkanhatnának egy ilyen híres szériában, egy holland hotel azonban nem igazán vette jó néven a dolgot, így nincs kizárva, hogy újabb per elé néz a zaklatási - és diszkriminációs botrányba keveredett kiadó.

Erről a de Volksrant című újság számolt be, egész pontosan az 5 csillagos Conservatorium Hotel kapcsán, amely nemcsak a single player kampányban, de multis pályaként is megjelenik a Modern Warfare 2-ben. A nevét ugyan "Breenbergh"-re változtatták, de ettől függetlenül teljesen egyértelmű, hogy a szállodáról van szó.

Hirdetés

Az újságnak nyilatkozva Roy Tomassen, a Conservatorium igazgatója tolmácsolta az üzemeltetők elégedetlenségét:

"A tudomásunkra jutott, hogy a Conservatorium Hotel nemkívánatos módon az új Call of Duty egyik helyszíne lett. Általánosságban nem támogatjuk az olyan játékokat, amelyek látszólag bátorítják az erőszak alkalmazását. A játék semmilyen módon nem tükrözi az alapvető értékeinket, így sajnáljuk a nyilvánvaló és nem kívánt részvételünket."

A holland lap szerint a szálloda még fontolgatja a jogi ellenlépéseket, de azt nehéz megmondani, hogy milyen esélyekkel indulnának a tárgyalóteremben. Az ehhez legközelebbi, elhíresült eset a 2006-os Resistance: Fall of Mané, amely engedély nélkül használta helyszínként a Manchester Cathedralt. Annak az ügynek a Sony kényszerű bocsánatkérésével lett vége, cserébe viszont a botrány alaposan megtolta a játék eladásait.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)