Hirdetés

Peter Molyneux: „a PC tragikus helyzetben van!”

|

A designer zseni megkongatta a vészharangot a PC-s játékok felett. Szerinte a WoW és a Sims a bűnösök.

Hirdetés

Molyneux interjúját nem is olyan régen az Eurogamer hasábjain olvashattuk és a fő téma a Fable 2 volt, amelynek új fícsörjeiről korábban olvashattunk. Kissé „nagyzoló” és önkritikus megszólalásai után egy nagyon is komoly kérdésben tett drámai kijelentést. Az Eurogamer riportere arról kérdezte, hogy mi a véleménye Cliff Bleszinski, az Epic producerének azon nyilatkozatáról, amelyben közölte, hogy a cég csalódott a PC-ben és a jövőben konzolra koncentrál. Molyneux még Bleszinskinél is borúsabb képet festett a PC-s játékvilág jövőjéről.

„Szerintem hatalmas tragédiáról beszélhetünk. Mert igazából miről szól a PC-s játékvilág manapság? World of Warcraft és Sims. Ennyi. Az a fura, hogy mindenkinek van PC-je, még sem vesz rá senki játékot!

„Hiszen nézzük csak meg a nemrég kijött nagyobb címeket… Crysis? A pontos eladási adatokat nem ismerem, de korántsem hozott akkora bevételt, mint amekkora pénzt, időt és energiát öltek belé.”

„Szóval szerintem ez tényleg tragédia. Imádom a PC-t. Nincs rá semmilyen ok, hogy miért ne lehetne még mindig remek játékplatform. Szerintem az egér fantasztikusan jó eszköz játékra. Mindannyian leborulunk a Wii előtt az innovatív irányítása miatt, de tulajdonképpen csak egy egeret fogsz térben.”

Molyneux-nek azt a kérdést is feltették, hogy az innováció nem-e az olyan casual játékokba „költözött-e” PC-n, mint a PopCap Peggle, a Mystery Files, az Alice Greensleeves és a Diner Dash. Molyneux szerint ez eleinte valóban valamennyire igaz volt, ám egy ideje már teljesen leálltak a kreatív ötletekkel. „Csak ugyanazt nyomatják, más külcsín alatt.”

Molyneux azonban a legnagyobb „bűnösöknek” a Sims részeket és a WoW-ot tartja. „A Sims és World of Warcraft minden életet kiszippantanak a PC-s piacról. Egyszerűen hihetetlen!” Szerintetek tényleg ennyire súlyos lenne a helyzet? Vagy csak Molyneux dramatizál?

pete.jpg

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)