Hirdetés

Peter Molyneux következő játékában minden benne van, amitől a játékipar jövője gyászosan fest

|

A frissen bejelentett Legacy a blokklánc-technológia és a nem helyettesíthető tokenek körül forog.

Hirdetés

Kevés megosztóbb játékfejlesztő létezik a Populous és a Fable atyjánál, elvégre Peter Molyneux-nak tényleg sokat köszönhet az iparág, ugyanakkor nehéz feledni, hogy hajlamos sokkal-sokkal többet ígérni játékaival kapcsolatban, mint amennyit végül teljesíteni tud. Akkor volt a csúcson, amikor még a néhai Bullforgot, majd a Lionheadet erősítette, ám azóta, hogy közel tíz éve megalapította saját stúdióját, láthatóan nem találja a helyét.

A 22cans színeiben több projektbe belevágott, de egyikkel sem sikerült bankot robbantania, a Godus és a Godus Wars például máig a korai hozzáférés fázisában tanyázik, pedig már az újabbik is elmúlt ötéves. Soron következő alkotását állítólag pályafutása legelső játéka, az 1984-es The Enterpreneur inspirálta, Molyneux ezúttal nem a nosztalgiavonatra szeretne felülni, hanem azokra a trendekre, amelyek csak most bontogatják a szárnyaikat a játékiparon belül, és egyelőre a gamerek heves ellenállásába ütköznek. De ahogy a Ubisoft sem adja fel az NFT-kbe vetett hitét, úgy ő is meg van róla győződve, hogy ez a jövő, ő pedig az első sorban akar lenni, amikor elkezdik felszeletelni a tortát.

Hirdetés

Las Vegasban, a Gala Games minden különösebb hírverés nélkül megtartott hétvégi Galaverse rendezvényén jelentette be, hogy jön a Legacy, amely voltaképp egy blokklánc üzleti szimulátor. A játékban több ezer alkotóelemből digitális épületeket és termékeket hozhatunk létre, ezeket pedig áruba bocsáthatjuk a többi játékossal kereskedve, és a cél (vagy inkább a lehetőség), hogy nyílt versenyben leuraljuk a piacot.

A részvétel feltétele, hogy NFT formájában megvásároljuk egy földdarabot, enélkül nem tudunk belevágni a blokklánc bizniszbe. Ráadásul dedikált kriptovaluta is készül a játék kedvéért, ez lesz az Ethereumon alapuló LegacyCoin. Hogy ösztönözze a részvételi hajlandóságot, a 22cans játékbeli események során versenyezteti a játékosokat, különböző díjakkal, köztük pénzzel jutalmazva őket.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Megjegyzendő, hogy a fejlesztésről először 2019-ben mesélt Molyneux, akkor még szó sem volt NFT-kről. Saját bevallása szerint a Gala Games kereste meg azzal, hogy tudna-e valamilyen blokklánc alapú játékot csinálni, és szerinte a Legacy tökéletes volt erre a célra. Bár maga a koncepció nem túl eredeti, hiszen nem ez az első játék, amiben létrehozhatunk valamilyen digitális művet, hogy aztán az értékesítsük, de nincs feltétlenül bukásra ítélve. Emlékezzünk csak arra, hogy valaki nem olyan rég 212 millió forintot fizetett egy játékbeli hajóért.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)