Hirdetés

Petíció indult, hogy bárki visszakérhesse a Battlefield 2042 árát

|

Már hatvanezernél is többen aláírták a petíciót, hogy az EA válogatás nélkül adja vissza mindenkinek a pénzét, aki fizetett a Battlefield 2042-ért.

Hirdetés

A Battlefield 2042 kétségkívül a tavalyi év egyik legnagyobb csalódása volt, a hibáit még egy paródiajáék is kifigurázta, a játékosok tömegével öntötték rá a negatív értékeléseket, és inkább korábbi részekkel játszottak. A helyzet pedig idén sem lett sokkal jobb, a hibák javítása annyira lelassítja a DICE munkáját, hogy olyan, viszonylag egyszerűnek tűnő frissítéseket is elhalasztottak, mint a játékbeli ponttábla átdolgozása, a tényleges tartalmi újdonságok csúszásáról nem is beszélve. Sokaknál mostanra telt be a pohár, és petícióban kérik vissza a pénzüket.

Hirdetés

A visszatérítés ötlete egyébként nem légből kapott, bő egy évvel korábban a Cyberpunk 2077 kapcsán engedélyezte a kiadó széles körben a vételár visszaadását, a Battlefield 2042 kapcsán pedig a PC-s verzió egyik terjesztője, a Steam volt engedékenyebb a visszatérítéseknél általában alkalmazott szabályainál. Ez utóbbi esetet is felhozzák indoklásként a petíció megfogalmazói, akik szerint a DICE játékának árát univerzálisan vissza kellene térítenie az Electronic Artsnak, hiszen a Valve áruházának eljárása bizonyítja, nem csak a játékosok gondolják úgy, hogy a Battlefield 2042 pocsék minősége indokolja ezt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A virtuális aláírásgyűjtés továbbá azzal is érvel, hogy az Electronic Arts nem tudta betartani a megjelenés előtti marketinganyagokban tett ígéreteiket, és a rajt óta sem sikerült megfelelő szintre hoznia a játékot ahhoz, hogy teljes értékű, vagy befejezett megjelenésnek minősüljön. Emellett azt is felveti, hogy a petíciót aláíró, a Battlefield 2042-vel elégedetlen vásárlók akár csoportos pert is indíthatnának a kiadó ellen, bár azt nehéz megítélni, ennek a megvalósítására mekkora esélyük lenne.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)