Hirdetés

PewDiePie egy videóban válaszol a gyűlölködő kommentekre

|

Kiderült, hogy PewDiePie több mint 7 millió dollárt keresett tavaly, amit természetesen sokan nehezményeztek, mert nehogy már valaki EZZEL keressen pénzt.

Hirdetés

Tegnap reggel írtam egy cikket arról, hogy PewDiePie 7,45 millió dollárt szedett ki a YouTube-ból 2014-ben. A kommentek mennyiségéből - és minőségéből - leszűrhető volt, hogy ez sokak számára felháborító és igazságtalan, sőt a svédek 'eeeeveszik a munkááát!, úgyhogy Kjellberg is úgy döntött, hogy egy videóban tisztázza a dolgot.

PewDiePie sikere kétségbevonhatatlan, de az is érthető, hogy sokak számára megmagyarázhatatlan is. Pedig nem olyan nehéz. Kjellberg jókor volt jó helyen, videós alteregójával betömött egy olyan piaci rést, amiről akkor még nem is tudtuk, hogy létezik, elkezdett végtelenül könnyen emészthető tartalmat gyártani, és bizony azóta is nagyon ügyesen keveri a kártyáit. PewDiePie most egy videóban igyekszik tisztázni a helyzetet, de továbbra is furcsállja, hogy "az embereket jobban érdekli, hogy mennyit keres, mint saját magát". 

Először is elmondta, hogy a pénz egy olyan téma volt, amit a YouTube-on töltött öt éve alatt direkt került. "Úgy éreztem, hogy ez senki számára sem fontos. Csak szórakoztató videókat szeretnék csinálni" - mesélte. Később pedig még arra is kitért, hogy mit csinált, mielőtt a YouTube királya lett belőle, például egy hot dogos standon is dolgozott.

A videózás csak egyfajta hobbiként indult számára, amikor otthagyta az egyetemet (vagy főiskolát) és elkezdett mindenfélét dolgozni, akkor még nem tudta, hogy ennyi pénz van ebben a YouTube-os dologban. Kjellberg sok érdekes dolgot mond el a videóban, válaszolgat kiemelt kommentekre is és igazából nagyon jól kezeli a helyzetet. Persze feltehetően ez azokon úgysem fog segíteni, akik túlzásnak gondolják, hogy videózással és játékkal valaki ennyi pénzt bezsebel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)