Hirdetés

PewDiePie szerint nem lenne szabad elfordulnunk a megvádolt hírességektől

|

Az egyik legnézettebb youtuber kifejtette véleményét a világon végigsöprő jelenségről, ami egyik pillanatról a másikra törheti derékba bárki karrierjét.

Hirdetés

Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne hallanánk valamelyik színész, zenész, játékfejlesztő vagy más, többé-kevésbé ismert személy vélt vagy valós viselt dolgairól. Harvey Weinsteintől Chris Avellone-ig hosszú a lista, ahogy a vádak is sokfélék. PewDiePie mindazonáltal úgy gondolja, hogy káros az a gyakorlat, ami az utóbbi időszakban - főleg a közösségi média hatására - kialakult, azaz amint kitálal valaki, aki önmagát áldozatnak vallja, az internet népe szinte abban a pillanatban siserehadként veti magát az állítólagos elkövetőre, és meg sem várva a bíróság ítéletét, automatikusan rányomja a bűnelkövető stigmáját. Nem hagyják levegőhöz sem jutni, a tagadást a bűnössége újabb bizonyítékaként értelmezik, és extrém esetben akár addig zaklathatják - még egy átgondolatlan Twitter-bejegyzés miatt is -, míg végül nem látván más kiutat, legrosszabb esetben öngyilkosságba menekül.

Hirdetés

Ennek a jelenségnek része az ún. cancel culture, ami már egyenesen arra irányul, hogy tönkretegye az illető karrierjét. Nem csupán arról van szó, hogy mostantól nem nézünk meg egyetlen filmet sem, amihez XY-nak köze volt, hanem egy olyan törekvésről, amelyik el kívánja érni, hogy a kiszemelt produkciót - maradva a filmes vonalnál - senki más se láthassa. Ha pedig utóbb mégis kiderül, hogy nem egészen úgy történtek a dolgok, ahogy a vádló megfogalmazta, valószínűleg lehetetlen már helyrehozni a károkat.

Emiatt készítette a fenti videót PewDiePie, aki egyebek mellett Jenna Marble példáján keresztül kívánt rámutatni arra, hogy a begőzölt emberek voltaképp "fullba tolják a kretént." Youtubertársa majd' tíz évvel ezelőtti rasszista megnyilvánulásokért került a célkeresztbe. Ez az eset is felveti a kérdést, hogy fiatalkori botlásaikért (ne keverjük ide az erőszakos bűncselekményeket) valóban egész életükre meg kell bélyegezni az embert?

Ti mit gondoltok erről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)