Hirdetés

Pezsgő CS:GO-élet, szaggató Batman és javuló Netflix - mi történt a héten?

|

A héten több, igen érdekes hír szólt a Counter-Strike: Global Offensive-ről és egyik sem egy újabb bundabotrány volt. Sok más érdekesség mellett ezeket is összegyűjtöttük heti összefoglalónkban.

Hirdetés

Lélekben már készülünk a jövőheti No Man's Sky hírrobbanásra - részben a játék zseniális zenéjével -, de előtte még gyorsan tekintsünk vissza az elmúlt 168 óta történéseire.

Azonban mielőtt bárki valamilyen hirtelen mozdulatra szánná el magát, egy pillanatra álljunk meg és szívjunk magunkba néhány hírt videós formában, íme az e heti Hype.

A hét legjobb híre

Már a riói olimpia első napján is örülhettünk több magyar sikernek, de szerencsére a fizikai sportok mellett az esportokban is szoríthatunk hazánk képviselőinek, ezúttal méghozzá a Counter-Strike: Global Offensive-ben. A privát klubok versenyei mellett ugyanis az FPS-ben is rendeznek egy világbajnokságot a különböző nemzeti válogatottak részvételével, ahol még versenyben van a magyar csapat.

A hét legrosszabb híre

Elég erős volt a mezőny a héten pocsék hírek szempontjából, például a PC-s gamerek szemében magát még mélyebbre ásó Konami hozzáállása a PES széria portjához, de az önmagával is kibabráló kiadónál egy fokkal szomorúbb adatot is kaptunk a héten. A Techland ugyanis elárulta, hogy a Dying Light rengeteg játékosa közül nagyon sokan döntöttek úgy, egyelőre még nem tisztelik meg azzal a Techlandet, hogy meg is veszik a terméket, amit használnak. A konkrét szám pedig olyan nagy volt, hogy nagyjából ilyen arcot vágtunk, mikor először olvastuk:

A hét legmeglepőbb híre

Azt reméltük, hogy a visszafogott látvánnyal szembe tudunk állítani néhány előnyt is, ami miatt nem olyan nagy baj, hogy a Batman: The Telltale Series készítői még mindig a 2004-ben megalkotott grafikus motorjuk egy toldozott-foldozott változatát használja. Például azt reméltük, hogy így még régebbi, vagy gyengébb hardveren is élvezhető marad a játék, de az első rész sajnos alaposan rácáfolt. Bár a fejlesztők a megjelenés óta jelezték, hogy tudnak a problémáról, részben visszadobták a labdát a vásárlóiknak, akiket újabb grafikus driverek telepítésére biztattak. Ettől függetlenül ezeknek a problémáknak nem igazán kellett volna felmerülnie.

MRW somebody tells me that they have not seen Monty Python and the Holy Grail yet.

A hét legkevésbé meglepő híre

A Valve kínosan közel került hozzá, hogy megüsse a bokáját, miután több botrány is kirobbant a Counter-Strike: Globall Offensive-ben gyűjthető tárgyakkal való fogadás körül, így nem túl meglepő módon gyors és drasztikus lépésekre szánták el magukat nemrég. A héten pedig ezt az offenzívát folytatták és még több fogadóoldal leállítását követelték, ahogy a legnépszerűbb vállalkozásnak számító CS:GO Lounge-ot is rávették néhány korlátozás bevezetésére. Én mondjuk arra vagyok kíváncsi, mikor vezetik be a kalapokat, á la TF2.

A hét legjobb másvilág híre

Bár eleinte nagyon lelkesedtünk érte, hogy végre Magyarországon is elérhetővé válik a Netflix, hamar rá kellett jönnünk, hogy azért még nem az igazi itthonról a szolgáltatás. A héten viszont egy komoly előrelépést jelentettek be az üzemeltetők, ugyanis jönnek a magyar feliratok. S látánk, hogy ez jó.

A hét legrosszabb másvilág híre

Aki abban reménykedett, hogy a Harry Potter-univerzum második aranykorát jelzi előre a The Cursed Child című történet, annak valószínűleg csalódással indult a hete. Ugyanis J. K. Rowling szerint az alapvetően színpadra szánt, de könyvként is kiadott sztori után többet nem hallunk már Harryről. De hé, ha Daniel Radcliffe-nek sikerült továbblépnie, nekünk is fog.

A hét videója

Ezen a héten a legjobb videót is a Counter-Strike szállította nekünk és nem, nem egy AWP-montázsról van szó. Ezúttal egy francia zenész vette kölcsön a játék fegyverhangjait, hogy zenét gyártson belőlük, méghozzá egy már meglévő metáldalt írjon át sorozatlövőkre. Hogy mindezt miért tette, arra meg sem próbálok válaszokat keresni.

A hét pletykája

Ha minden igaz, a héten egy kicsit hamar lepleződött le az idén őszi BlizzCon egyik központ témája, ugyanis a StarCraft készítőiről szólt a legérdekesebb meg nem erősített infó. Dél-Koreából indult el a pletyka, hogy hamarosan bejelentik az első rész felújított változaták, amiről aztán majd a kaliforniai bulin árulnak el még többet. Felkeltették az érdeklődésünket.

A legnagyobb WTF a héten

A tévés hírműsorok többször elcsúsztak már a videojátékok banánhéján, például mikor játékmenetet próbáltak valódi háborús felvételekként eladni, de a héten nagyot ment ebben a kategóriában egy török műsor is. Úgy gondolták ugyanis, hogy a Grand Theft Auto IV cheat-kódjai minden bizonnyal a sikertelen puccs végrehajtóinak titkos nyelvezetéhez kapcsolódnak. Még mindig próbáljuk megfejteni a dolgot.

Futottak még

A héten azért sok más izgalom is volt, a QuakeConon például bemutatkozott az új epizód, a Champions, addig is az FPS-rajongókat szeretné a Blizzard az Overwatchban tartani, ezúttal különleges olimpiai tartalmakkal. Megleshettük, milyen gyűjtői hívságokra költhetik el nehezen megkeresett pénzüket a Battlefield 1 rajongói, ahogy az is kiderült, hogy a rajongói játékként indult Galaxy in Turmoil kénytelen lesz dobni a Star Wars licencelt dolgait.

A héten kicsit jobb rálátást nyertünk a kulcskereskedelemmel foglalkozó oldalak sötétebb oldalát illetően is, de akadtak további Pokémon GO-s történések is. Meglett például az első ország, ahol betiltották a játékot, bár a vezetés közben játszó sofőrök miatt valószínűleg a japán rendőrség is örülne egy kis korlátozásnak. New Orleans-ban pedig olyanok is akadtak, akik egy helyi látványosságon töltik ki a megújult Pokémon-láz miatt érzett dühüket.

Ti viszont ne legyetek nagyon mérgesek, mert erre a hétre véget ér a móka itt a GSO-n, ugyanis néhány óra múlva jövünk is vissza, addig is álmunkban motyogjuk majd nektek, hogy "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)