Hirdetés

Phenom II-es 6 GHz fölé pörgetve!

|

Az AMD legújabb CPU családja 2009 első felében debütál majd, de addig is a cég megmutatta mit várhatunk tuning fronton.

Hirdetés

Az Intel és az AMD között most újra hevesebb lett a csata. A két új, egymásnak feszülő egység a kék mezes Corei7 és a zöldben feltűnő Phenom II. Az összecsapás kategóriája tuning kifulladásig. Mind két cég meg szeretné mutatni, milyen tuning potenciált nyújtanak egységeik. Most úgy látszik az AMD kerekedhet felül, habár még hivatalosan nem kaphatóak a Phenom II-esek, a rendelkezésre álló minta példányokat már hadrendbe állították, egyelőre csak saját berkeikben. Néhány hete az Austin-ban megrendezett AMD Tech Day-en 6 GHz fölé pumpálták a Phenom II X4 940 3 GHz-es órajelét.

2_resize.jpg
3_resize.jpg

A rendszer alapját egy Gigabyte GA-MA790GP-DS4H alaplap képezte, mely AMD 790GX + SB750 lapkakészletet használ. Hűtés szempontjából a jó öreg tuning kedvencet vetették be, a folyékony nitrogént, ami rendesen mínuszba kergette a működési hőmérsékletet (kb -144°C). A mag feszültségét 1,90 voltra emelték fel, így sikerült beállítani a 6213,6 MHz-es rekordot, amiről egy CPU-Z ablak is tanúskodik. A busz sebessége 200 MHz volt, a szorzó, pedig egy elképesztő 31-es érték. A HyperTransport link sebessége 1002,2 MHz volt. Ebből az értékből kiderül, hogy a HT link szorzóját körülbelül a felére vették vissza, mivel a gyári érték 200x10 így az 5-ös szorzó a valószínű.

4_resize.jpg
1_resize.jpg

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)