Hirdetés

Phil Spencer elárulta, hogy ő mit látna szívesen egy xboxos kézi konzolban

|

Szavai alapján már lehet róla elképzelésünk, milyen lesz az Xbox pletykált hordozható masinája.

Hirdetés

Február elején nagyot ment az interneten a szivárgás, miszerint két merőben eltérő next-gen konzolt dobhat piacra az Xbox: az egyik a drágább, hagyományos játékkonzol lesz, mint az Xbox One és az Xbox Series X, a másik pedig egy olcsóbb, dokkolható kézi konzol lesz, hasonló a Nintendo Switchez. 

Aztán az Official Xbox Podcast keretében - ahol a zöld csapat bejelentette, hogy kiad négy exkluzív játékot is a rivális PlayStation 5-re - is szóba kerültek a hardverek, a Microsoft Gaming és Xbox-divízió vezetői, Phil Spencer és Sarah Bond pedig elárulták, hogy az idei ünnepi időszak során izgalmas dolgokat fognak bemutatni ezen a téren is. Spencer később azt is elmondta, hogy nagyon sok lehetőséget látnak a különböző típusú eszközökben, ám a handheld témát feszegető kérdésre annyit mondott, hogy nagy rajongója a kézi konzoloknak, de egyelőre nincs mit bejelentenie. 

Hirdetés

Azóta történt egy-két érdekesség (például a dél-koreai hatóságnál bejegyzésre került egy új Xbox Dev Kit és egy újabb forrás erősítette meg, hogy Xbox kézi konzolon dolgozik a Microsoft), most pedig Phil Spencer a Polygonnak adott interjújában egészen odáig ment, hogy elmondta: azt akarja, hogy a Lenovo Legion Go gépe olyan legyen, mint egy Xbox, és felsorolta mindazt, hogy milyen lenne egy hordozható xbox masina elméleti szinten. Spencer szerint evidens, hogy az összes játékodhoz hozzáférhess a hozzájuk tartozó mentési fájlokkal együtt, miképpen az is, hogy az Xbox alkalmazás teljes képernyőn és kompakt módban is indítható legyen. Ezen felül az is elengedhetetlen, hogy minden olyan közösségi élményt megkapj, ami az Xboxon megtalálható. Olyan érzés legyen, mint az Xbox irányítópultja, mint amikor bekapcsoljuk a tévét, csak hordozható módon. 

Spencer az interjú során végig eltáncolt az Xbox kézi konzol megerősítése elől, arra viszont rámutatott, hogy a szoftveres innovációval összekapcsolt hardveres innováció nem egyszer  valódi fordulópontot hozott az iparágban, elég csak a Nintendo Wii sikerére gondolni. Arról is beszélt, hogy az Xbox hardveres csapata különböző dolgok megvalósításán dolgozik, egy ponton pedig feltette a költői kérdést: 

"Mit kellene építenünk, amivel új játékosokat találnánk? Ami lehetővé teszi, hogy az emberek olyan időpontokban is játszhassanak, amikor korábban nem tudtak?"

Tényleg, szerintetek mit kellene?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)