Hirdetés

Phil Spencer elárulta, miért döntöttek a Starfield megjelenésének halasztása mellett

|

Nyilván jó okuk volt erre még akkor is, ha egyszer már bejelentették a megjelenés napját.

Hirdetés

A Starfieldnek az eredeti bejelentés szerint 2022. november 11-én kellett volna megjelennie, de gondolom senkinek nem árulok el nagy titkot azzal, hogy nem nyúzzák tömegek a Bethesda Game Studios játékát lassan egy hete, mivel még májusban bejelentette a stúdió, hogy sem a Starfield, sem a Redfall nem jelenik meg idén.

Egyelőre hivatalos új megjelenési dátuma sincs a Starfieldnek, annyit tudunk, hogy az új cél a 2023-as év első fele lett. De miért kellett elhalasztani a játékot, ha korábban olyan  biztos volt a dolgában a Microsoft és a Bethesda, hogy bedobták a megjelenés napját? Az Xbox divízió feje, Phil Spencer többek között erről is mesélt nemrég a The Verge-nek.

Hirdetés

Spencer elmondta, hogy az Xboxnak volt már tapasztalata sajnos abban, milyen, ha egy játék túl korán jelenik meg - nem részletezte, hogy melyik elbaltázott startra gondolt, szóval ezen a téren bátran lehet találgatni. Szerinte igazából nem is lehet kérdés, hogy csúszik a megjelenés, ha elérik a fejlesztés során azt a pontot, ahol konkrétan világossá válik a csapatnak, a kitűzött dátumra nem tudják leszállítani azt a minőséget, amit szeretnének.

Hozzátette, hogy egy olyan hosszú ideig készülő, új IP esetében, mint a Starfield, egészen egyszerűen az a helyes döntés, ha megadják a kellő időt a fejlesztőknek a játék tökéletesítésére. Ugyanakkor természetesen minden ilyen döntésnek megvan a pénzügyi vonzata is.

A Starfield kizárólag PC-re és Xbox Series X/S konzolokra fog megjelenni valamikor 2023 első felében. Ti várjátok már?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)