Hirdetés

Phil Spencer mérgezőnek tartja a játékosok konzolháborúzását

|

Az Xbox feje szerint ha valami miatt otthagyná a játékipart, akkor azok az elvakult rajongók lennének.

Hirdetés

Noha pár hónapig még készlethiány lesz mindkét új konzolból, az tisztán kirajzolódik, hogy a játékosok ki voltak éhezve az új generációra: a Sony példátlannak nevezte a PlayStation 5 iránti keresletet és az Xbox Series S/X gépek is remekül fogytak, több mint egymillió ment el belőlük egyetlen nap alatt.

A Sony és a Microsoft sikerei üdvözölendők és egészséges versenyhelyzetet teremtenek, azonban a vállalatok nem állnak egymással háborúban (elég csak arra a zavarbaejtő gratulációra gondolni, amit a PlayStation eresztett el az Xbox irányába a Series X megjelenésekor). 

Csakhogy a játékosok toxikus viselkedése már egészen más lapra tartozik és ezzel van baja az Xbox fejének is.

Hirdetés

Phil Spencer nemrég a The Verge podcastjában mondta el az Xbox Series X-et szétverő videós kapcsán, hogy bár imádja a játékipart, ez az álommunkája és a felesége szerint is erre termett, de ha van valami, amivel ki lehetne üldözni őt a világból, akkor az a törzsiség.

Amikor egyes termékek rajongói toxikus szintre emelik az imádatukat és a konkurencia kudarcát akarják, hogy kedvencük sikeres legyen - ez mindkét oldalra érvényes. Spencer elkeserítőnek találja ezt a fajta viselkedést és számára ez az egyik legrosszabb dolog a játékiparban.

Spencer egyébként azt is hozzátette, hogy a legnagyobb vetélytársuk az általuk készített termékek, szolgáltatások és játékok iránti apátia, és nem a konkurens cégek. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)